Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι κυπριακές τράπεζες θα επωφεληθούν από την αύξηση των καταθέσεων - Προσοχή στα NPLs

Moody's: Οι κυπριακές τράπεζες θα επωφεληθούν από την αύξηση των καταθέσεων - Προσοχή στα NPLs
H βελτίωση αντανακλά τη σθεναρή οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου
Οι κυπριακές τράπεζες θα επωφεληθούν από την αύξηση των καταθέσεων, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, υπογραμμίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες, λόγω του σημαντικού ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Ειδικότερα, στην έκθεση με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2017 και τίτλο «Cypriot Banks Will Benefit from Rising Deposits - Η Κύπρος θα επωφεληθεί από την αύξηση των καταθέσεων», η Moody's τονίζει ότι η αύξηση των καταθέσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, βελτιώνει τη χρηματοδοτική δομή των κυπριακών τραπεζών.
Ο οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει ότι στο τέλος του 2016 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ και ανήλθαν στα 49 δισ., δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013 οπότε και ξέσπασε η τραπεζική κρίση.
Η Moody's σημειώνει πως η βελτίωση αντανακλά τη σθεναρή οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου.
Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ισολογισμών των τραπεζών θα είναι μια μακρά διαδικασία, λόγω του σημαντικού ύψους προβληματικών δανείων, ως επίσης και της μακράς περιόδου ίασης για τα αναδιαρθρωμένα δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης