Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Θέλουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα των αγροτών

Αποστόλου (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Θέλουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα των αγροτών
Τι αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, για τα αιτήματα των αγροτών
«Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα των αγροτών και θέλουμε να δώσουμε λύση, με βάση, όμως, τις δυνατότητες της οικονομίας μας και τις δεσμεύσεις της χώρας μας», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Εποχή», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου.
Σημειώνει δε, πως τα περισσότερα από όσα είχαν συμφωνήσει πέρυσι με τους αγρότες έχουν υλοποιηθεί «και κάποια οδεύουν προς υλοποίηση».
Ακόμη, σημειώνει ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, επιδιώκει «χωρίς να παραβιάζει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», να πάρει μέτρα που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, «μέτρα που θα την κάνουν βιώσιμη και ανταγωνιστική».
Ξεκαθαρίζει δε, ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει πίσω το εργόσημο, αλλά θα καθορίσει τα όρια εφαρμογής του, δεν υπάρχει επιδότηση για την εκρίζωση της ελιάς, ο ειδικός φόρος πετρελαίου είναι μνημονιακή δέσμευση και για το ηλεκτρικό ρεύμα έχει ήδη θεσμοθετηθεί στο πρόγραμμα αγροτικής μεταρρύθμισης η δυνατότητα σε ομάδες παραγωγών να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά που επιδοτούνται, οι δασικοί χάρτες πρέπει να αναρτηθούν, αλλά και ότι  έχει κατατεθεί και εγκριθεί από τους θεσμούς ένα σχέδιο στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, με βασικό εργαλείο τα χρήματα από την ΚΑΠ.
Ακόμη, υπάρχει ένα παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, με στόχο να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κτηνοτροφία, στην προστιθέμενη αξία των ποιοτικών προϊόντων της χώρας, στην είσοδο νέων αγροτών και να στηριχθεί και με άλλους τρόπους το εισόδημα των αγροτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης