Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιβεβαίωσε το μετοχικό ενδιαφέρον για τη MIG το Αbu Dhabi Mar, αποκτώντας το 3% των μετοχών - Πούλησε 23.109.846 μετοχές ο Α. Βγενόπουλος

tags :
Επιβεβαίωσε το μετοχικό ενδιαφέρον για τη MIG το Αbu Dhabi Mar, αποκτώντας το 3% των μετοχών - Πούλησε 23.109.846 μετοχές ο Α. Βγενόπουλος
(upd2)Το μετοχικό του ενδιαφέρον για τη μετοχή της MIG επιβεβαίωσε το Abu Dhabi Mar, αποκτώντας σήμερα το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέσω πακέτου στο ΧΑ, στην τιμή των 0,40%, ήτοι με discount 11,11%, σε σχέση με την τιμή του ταμπλό. H κίνηση αυτή επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του www.bankingnews.gr.
Aναλυτικότερα, διακινήθηκε ένα πακέτο 23,1 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,40 ευρώ, συνολικής αξίας 9,2 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε παράλληλα η MIG, o πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Α.  Βγενόπουλος, την 18.11.2011, προέβη στις παρακάτω συναλλαγές:
Α) αγορά 176.934 μετοχών της MIG συνολικής αξίας ΕΥΡΩ 77.940,27,
Β) πώληση 23.109.846 μετοχών της MIG συνολικής αξίας ΕΥΡΩ 9.216.205,84.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG

Στα πλαίσια της αναγγελθείσας στρατηγικής συνεννόησης μεταξύ των δύο εταιρειών η ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (“ADM”) απέκτησε σήμερα το 3% των μετοχών της MIG μέσω της εταιρείας PRIVINVEST OFFSHORE SAL (Holding) ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού Αντιπροέδρου της MIG ο κ. Iskandar Safa.
Επίσης μεταξύ των μερών συμφωνήθηκε η MIG να αποκτήσει το 10% της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε/Σκαραμανγκάς, μετά τη λήψη των αρμοδίων εγκρίσεων, έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1  προκειμένου να βοηθήσει την εξέλιξη της σχετικής επένδυσης της ADM στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζουμε την ADM  στην μετοχική σύνθεση της MIG.  Επίσης ευχαριστούμε για την συμμετοχή μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ έναντι συμβολικού τιμήματος.  Η συμμετοχή μας αυτή δεν έχει προφανώς κανένα οικονομικό κίνδυνο όμως έχει πιθανόν μεγάλα οφέλη για την MIG σε περίπτωση που ισχύσουν τελικώς οι αρχικοί όροι προσέλκυσης της ADM σε αυτή την επένδυση στην Ελλάδα δηλ. ότι η ADM θα μπορέσει να φέρει για εκτέλεση στην Ελλάδα συμβόλαια κατασκευής πολεμικών σκαφών από αλλοδαπές  χώρες.  Άλλωστε αν αυτό δεν συμβεί σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φαίνεται να έχει κανένα μέλλον η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης