Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο και κατά τον βέλτιστο τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα

Σταϊκούρας: Να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο και κατά τον βέλτιστο τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα
Οι έως τώρα ενδείξεις από όλες τις πλευρές δεν μας προκαλούν αισιοδοξία υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό και κατά το βέλτιστο τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως οι έως σήμερα ενδείξεις από όλες τις πλευρές δεν προκαλούν αισιοδοξία.
Ερωτηθείς για το εάν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου ή για το εάν προβλέπει ότι θα συρθούμε τους επόμενους μήνες όπως το 2015 ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο Real Fm υποστήριξε ότι «συνεχίζουμε να σερνόμαστε και για τη 2η αξιολόγηση, αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες».
«Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πλευρές θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν κατά τον βέλτιστο όμως, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο.
Μέχρι τώρα οι ενδείξεις που έχουμε απ’ όλες τις πλευρές δεν με κάνει καθόλου αισιόδοξο.
Ας ελπίσουμε όμως ότι αυτό θα αλλάξει» είπε ο κ.Σταϊκούρας.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πάμε σε εκλογές ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «το αίτημα για εκλογές είναι σταθερά διατυπωμένο από τη ΝΔ και πιστεύουμε ότι οι εκλογές αποτελούν διέξοδο για τη χώρα»
«Εμείς ως ΝΔ εδώ και μήνες έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, όμως κατά τον βέλτιστο για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο, διότι σας θυμίζω ότι η προηγούμενη αξιολόγηση που έκλεισε με 9 μήνες καθυστέρηση έκλεισε με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, με τον οριζόντιο και αυτόματο κόφτη και με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων διάρκειας 99 ετών.
Άρα το ζητούμενο είναι να κλείσει η αξιολόγηση γιατί όσο αργεί τόσο η ελληνική κοινωνία θα υποστεί επιπλέον μέτρα, τόσο η αβεβαιότητα, τόσο η ανάπτυξη δεν θα επιτυγχάνεται και τόσο θα αργεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα έπρεπε να είχαμε μπει από τον Μάρτιο του 2015» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης