Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η ελλιπής πρόταση Μπόμπολα για το Mega, η θέση Βαρδινογιάννη και η αλήθεια για το φέσι στη Digea

Αποκάλυψη: Η ελλιπής πρόταση Μπόμπολα για το Mega, η θέση Βαρδινογιάννη και η αλήθεια για το φέσι στη Digea
Πως τα 6 εκ Ευρώ αύξησης γίνονται … 10 εκ Ευρώ, η έλλειψη δεσμεύσεων, το μπλόκο και η αποδέσμευση λογαριασμών της Digea και ο δικηγόρος του Mega που απλά … εξαφανίστηκε
Την ώρα που η Digea βάλλεται γιατί απειλεί να κατεβάσει το σήμα του Mega, στις τράπεζες έχει φτάσει μια πρόταση διάσωσης του καναλιού από τον όμιλο Μπόμπολα της οποίας αναζητείται η αρχή η μέση και το τέλος.
Ειδικότερα στην πρόταση όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές γίνεται λόγος για αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 5-6 εκ Ευρώ που μαζί με χρήματα ύψους 4 εκ Ευρώ που έχουν μπει στην εταιρία από τους μετόχους στο διάστημα που ο σταθμός σταμάτησε να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα το ποσό να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 10 εκ Ευρώ. Ωστόσο δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για το ποιος θα καλύψει την αύξηση και με ποια ποσά. Ταυτόχρονα ζητείται να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του Mega και να υπάρξει νέα συμφωνία για το δανεισμό του καναλιού.
Επιπλέον στην πρόταση δεν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση Διευθύνοντος Συμβούλου στο Mega ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να μπορέσει να προχωρήσει η εταιρία σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα αναλάβει να υπογράψει και να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις που εκκρεμούν, να συγκαλέσει το ΔΣ ώστε να λάβει αποφάσεις και γενικότερα να υλοποιήσει τις τεχνικής φύσης διαδικασίες που απαιτούνται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του ομίλου Βαρδινογιάννη μιλώντας στο bankingnews ανέφεραν ότι την ευθύνη της λειτουργίας του καναλιού είχε στο παρελθόν ο όμιλος Μπόμπολα και αυτός συνεχίζει να την έχει. Δηλώνουν ότι αναμένουν τις κινήσεις που απαιτούνται και συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά Μπόμπολα για τη διάσωση του Τηλέτυπου. Εφ όσον η πρόταση αυτή υπάρξει τότε η πλευρά Βαρδινογιάννη θα πράξει ότι έκανε και στο παρελθόν δηλαδή θα καλύψει τη συμμετοχή που της αναλογεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Εν τω μεταξύ από την πλευρά της Digea διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει συμφωνία αποπληρωμής με το Mega.
Άλλωστε για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να υπάρχει και εκπρόσωπος της Τηλέτυπος να την υπογράψει αλλά αυτή τη στιγμή η εταιρία είναι ακέφαλη διοικητικά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Δεκέμβριο εμφανίστηκε στο ΔΣ της Digea νομικός σύμβουλος του Mega ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ανοχή ώστε να λυθούν τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα του καναλιού έως το τέλος Ιανουαρίου και ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα κατέβαλε 78.000 Ευρώ το Mega και στη συνέχεια αφού θα είχαν λυθεί τα προβλήματα θα ρυθμίζονταν οι οφειλές του καναλιού. Έως την 31η Ιανουαρίου, ο δικηγόρος «εξαφανίστηκε» και δεν υπήρξε καμία άλλη επαφή ή προσπάθεια επαφής από την πλευρά του Mega ενώ κατατέθηκαν τα 78.000 Ευρώ την 31η Ιανουαρίου.
Έτσι το ΔΣ της Digea αποφάσισε να στείλει εξώδικο προς το Mega ότι θα περιορίσει την ισχύ του σήματος του σταθμού αν δεν καταβληθούν έως τις 10 Φεβρουαρίου οι οφειλές που ανέρχονται σε 980.000 Ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προ τριμήνου οι τράπεζες είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς της Digea προβάλλοντας ως επιχείρημα την αφερεγγυότητα του Mega το οποίο είχε δώσει εγγυήσεις 2,4 εκ Ευρώ για τη λήψη δανείου από τον πάροχο. Οι τράπεζες ανέφεραν ως επιχείρημα για το μπλοκάρισμα των λογαριασμών ότι η οικονομική κατάσταση του Mega δημιουργούσε κινδύνους στην ομαλή αποπληρωμή των υποχρεώσεων του παρόχου. Τότε υπήρξε άμεση αντίδραση της Digea η οποία αποπληρώνει κανονικά το δανεισμό ο οποίος είναι οκταετούς διάρκειας σε ισόποσες δόσεις. Οι τράπεζες ανακάλεσαν σχεδόν άμεσα την απόφασή τους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

Πρώτη ενημέρωση 21:12 7 Φεβρουαρίου του 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης