Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Κινδυνεύει η αξιοπιστία της Federal Reserve αν δεν τονωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Evans (Fed): Κινδυνεύει η αξιοπιστία της Federal Reserve αν δεν τονωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ
Η άποψη του Evans για το ενδεδειγμένο επίπεδο επιτοκίων της Fed έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το 2017 συμμετέχει στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC με δικαίωμα ψήφου
Η αξιοπιστία της Federal Reserve κινδυνεύει, αν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αποτύχει να ανέλθει στο επίπεδο-στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η κεντρική τράπεζα του δολαρίου.
Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σικάγο, Charles Evans, για τον οποίο η ενδεχόμενη απώλεια αξιοπιστίας της Fed δεν αποτελεί μόνον ζήτημα γοήτρου της, αλλά πρακτικά θα δυσχέραινε την ικανότητά της να επιτυγχάνει τους στόχους της.
Σύμφωνα με τον Evans, η Fed πρέπει να αφήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια σε χαμηλό επίπεδο, ακόμα και να αποδεχθεί ποσοστό ανεργίας σε επίπεδο χαμηλότερο του στόχου πλήρους απασχόλησης, για να επιτύχει την τόνωση του πληθωρισμού μέχρι το 2%, που είναι «υγιές και επιθυμητό επίπεδο για την οικονομία των ΗΠΑ».
Όπως είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Fed, αυτό το επίπεδο πληθωρισμού θα επιτευχθεί στην επόμενη τριετία, προειδοποιώντας για κινδύνους παρεκτροπής της προοπτικής αυτής, όπως στην περίπτωση της περαιτέρω συναλλαγματικής ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ.
Η άποψη του Evans για το ενδεδειγμένο επίπεδο επιτοκίων της Fed έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το 2017 συμμετέχει στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC με δικαίωμα ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης