Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Έντονη φημολογία ότι ο Τσακαλώτος ετοιμάζεται για τον μεγάλο συμβιβασμό

Guardian: Έντονη φημολογία ότι ο Τσακαλώτος ετοιμάζεται για τον μεγάλο συμβιβασμό
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί σήμερα (10/2/2017) στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των Θεσμών
Έντονη είναι η φημολογία σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ακόμα ένα μεγάλο συμβιβασμό ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.
Ειδικότερα, με αφορμή τις επαφές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των Θεσμών στις Βρυξέλλες, η Guardian μεταδίδει: «Είναι έντονη η φημολογία σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσακαλώτος είναι έτοιμος να κάνει αυτό που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως ''μεγάλο συμβιβασμό'' προκειμένου να γίνει μια ''τεχνική'' συμφωνία με τους δανειστές πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου του 2017».
Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, οι ελεγκτές θα επιστρέφουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να παρουσιαστεί με μια εναλλακτική δέσμη μέτρων με την οποία θα μπορούσε να συμφωνήσει η Ελλάδα πριν τις εκλογές σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αρχής γενομένης από την Ολλανδία τον Μάρτιο του 2017.
Η πρόταση, η οποία θα υποβληθεί στον υπουργό το απόγευμα, εκτιμάται ότι θα είναι πιο εύκολη στην εφαρμογή της από την ελληνική κυβέρνηση καθώς δεν θα πρέπει να νομοθετήσει μέτρα έκτακτης ανάγκης πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης