Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλύτερο έλεγχο της νομισματικής πολιτικής της Fed από τον Trump επιτρέπει η παραίτηση Tarullo

Καλύτερο έλεγχο της νομισματικής πολιτικής της Fed από τον Trump επιτρέπει η παραίτηση Tarullo
Ο 65χρονος Tarullo αποτελούσε προσωπική επιλογή στη Federal Reserve του πρώην προέδρου Barack Obama, έχοντας αναλάβει τα τραπεζικά καθήκοντά του στις 28 Ιανουαρίου 2009
Την παραίτησή του από το ισχυρό επταμελές Συμβούλιο Διοικητών της Federal Reserve με εφαρμογή «από ή περίπου στις 5 Απριλίου 2017», ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 ο Daniel Tarullo με επιστολή του προς τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump.
Ο 65χρονος Tarullo αποτελούσε προσωπική επιλογή στη Federal Reserve του πρώην προέδρου Barack Obama, έχοντας αναλάβει τα τραπεζικά καθήκοντά του στις 28 Ιανουαρίου 2009.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου της Fed είναι 14ετής και ο Tarullo είχε δικαίωμα να παραμείνει στη θέση του μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022.
Η αποχώρησή του Tarullo από την καίρια αυτή θέση που συνδιαμορφώνει τις ισορροπίες καθορισμού νομισματικής πολιτικής σε επίπεδο ηγεσίας της Fed, ανοίγει το δρόμο στον Trump για να δομήσει ένα Συμβούλιο που θα εξυπηρετεί περισσότερο τα οικονομικά του σχέδια για τις ΗΠΑ.
Ο Tarullo είχε προσφέρει σημαντικό έργο στη Fed στη μεταρρύθμιση του πλαισίου χρηματο-οικονομικής εποπτείας μετά τη χρηματο-οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα αναφορικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης της Fed σε μια μεγάλη χρηματο-οικονομική κρίση σε συνδυασμό με βαθειά ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης