Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch - JP Morgan: Λάθος οι ισχυρισμοί της Le Pen για έξοδο από το ευρώ

BofA Merrill Lynch - JP Morgan: Λάθος οι ισχυρισμοί της Le Pen για έξοδο από το ευρώ
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν επωφεληθεί περισσότερο από το ενιαίο νόμισμα
Ανοησία χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την υπόσχεση της Marine Le Pen για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που στις επερχόμενες εκλογές αναδειχθεί η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας.
Μάλιστα, οι αναλυτές δηλώνουν στο CNBC ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και μία από εκείνες που έχουν επωφεληθεί από το ευρώ.
«Τα επιτόκια ήταν πολύ υψηλότερο πριν το ευρώ» υποστηρίζει ο Gilles Moec της Bank of America Merrill Lynch και προσθέτει «κατά συνέπεια είναι δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι η Γαλλία είναι θύμα της νομισματικής ένωσης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πραγματικότητα, η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που έχουν επωφεληθεί περισσότερο από τα χαμηλά επιτόκια.
Παράλληλα, ο Vincent Juvyns της JPMorgan Asset Management υποστηρίζει ότι δεν βλέπει κάποιον λόγο για τον οποίο ευθύνεται το ευρώ για την υποτονική ανάπτυξη της Γαλλίας.
«Η οικονομία ενισχύεται επί του παρόντος» δηλώνει ο ίδιος και προσθέτει ότι οι εξαγωγές των γαλλικών εταιρειών έχουν ενισχυθεί λόγω του ενιαίου νομίσματος.
Παράλληλα, ο Juvyns της JP Morgan υποστηρίζει ότι η λύση για την οικονομική ώθηση της Γαλλίας δεν είναι η επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως υποστηρίζει η Le Pen.
«Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό πλάνο» είπε αναφερόμενος στα σχέδια της Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης