Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lacker (Fed): Τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα απ' όσο αναμένουν οι αγορές λόγω Trump

Lacker (Fed): Τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα απ' όσο αναμένουν οι αγορές λόγω Trump
«Η αυξημένη αβεβαιότητα που τώρα περιβάλλει τη δημοσιονομική πολιτική, ιδιαίτερα η προοπτική μεγάλης δημοσιονομική τόνωσης [από τον Trump], μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων μας θα πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν»
Οι αγορές υπο-εκτιμούν τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια η Federal Reserve στο πλαίσιο των προαναγγελθέντων επεκτατικών οικονομικών πολιτικών του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, όπως προειδοποίησε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ρίτσμοντ, Jeffrey Lacker.
Ο Lacker είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Fed σήμερα - μετά την πρόεδρο της, Janet Yellen - που προειδοποιεί τις αγορές πως σύντομα θα αυξηθούν τα επιτόκια της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ.
«Τα επιτόκια [της Fed] πρέπει να αυξηθούν πιο ζωηρά απ' ότι οι αγορές τώρα φαίνονται να αναμένουν», όπως επεσήμανε ο Lacker, που αποχωρεί από τη θέση του τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Η αυξημένη αβεβαιότητα που τώρα περιβάλλει τη δημοσιονομική πολιτική, ιδιαίτερα η προοπτική μεγάλης δημοσιονομική τόνωσης [από τον Trump], μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων μας θα πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος που συνδέεται με την πιθανότητα τα επιτόκια να πρέπει να αυξηθούν ταχύτερα αργότερα», είπε ο Lacker.
Για τον ίδιο, υπάρχει «σημαντική αβεβαιότητα» αναφορικά με την επίδραση που θα έχουν στην αμερικανική οικονομία οι δημοσιονομικές πολιτικές του Trump, καθώς αυτή βρίσκεται ήδη σε επίπεδο σχεδόν πλήρους απασχόλησης.
Ο Lacker εφέτος συμμετέχει μεν, αλλά δεν ψηφίζει στην επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, με βάση το σύστημα εκ περιτροπής δικαιώματος ψήφου που ισχύει σε αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης