Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των 2 στόχων της Fed: Πλήρης απασχόληση, 2% πληθωρισμός

Kaplan (Fed): Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των 2 στόχων της Fed: Πλήρης απασχόληση, 2% πληθωρισμός
Σύμφωνα με τον Kaplan, η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2017 λίγο ταχύτερα από 2%, υποβοηθούμενη σημαντικά από την υγιή εσωτερική κατανάλωση
Η οικονομία των ΗΠΑ διαθέτει μια ήδη «σφιχτή» αγορά εργασίας με υψηλό ποσοστό απασχόλησης, στην οποία ο πληθωρισμός κινείται προς το επίπεδο-στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η Federal Reserve, όπως επεσήμανε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ντάλας, Robert Kaplan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική ανάπτυξη το 2017 θα είναι η ενδεχόμενη αύξηση του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ, μέσω της επιστροφής στην αγορά εργασίας ανθρώπων που είχαν σταματήσει να ψάχνουν ενεργά για εργασία.
Όπως εκτίμησε ο Kaplan, η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2017 λίγο ταχύτερα από 2%, υποβοηθούμενη σημαντικά από την υγιή εσωτερική κατανάλωση.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Fed επεσήμανε, ότι όποιες πολιτικές  του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, αποφασιστούν εφέτος ενδέχεται να ωφελήσουν την αμερικανική οικονομία, αν και ορισμένες εξ αυτών θα μπορούσαν να επιδράσουν και αρνητικά στο ΑΕΠ.
Ο Kaplan τάχθηκε υπέρ μιας σταδιακής αύξηση των επιτοκίων της Fed, ακόμα και εντός του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης