Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η αξιολόγηση θα κλείσει όταν ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα

BofA Merrill Lynch: Η αξιολόγηση θα κλείσει όταν ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα
H αμερικανική επενδυτική τράπεζα δεν αναμένει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ φέτος
Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές θα συνεχιστεί μέχρι να ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα, εκτιμά η Bank of America Merill Lynch.
Σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2017 για τις προοπτικές του ευρώ το 2017, την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr η BofA σημειώνει πως η ανησυχία για το Grexit επέστρεψε μεταξύ των αναλυτών.
Ωστόσο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δεν αναμένει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ φέτος, ενώ τονίζει ότι τα σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν επηρεάσει το ευρώ μέχρι στιγμής.
Η Bank of America έχει προειδοποιήσει  ότι η β' αξιολόγηση θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι αναμένουν οι αγορές και ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές θα συνεχιστούν μέχρι να ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα.
Εκτιμά ωστόσο ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν από τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με λήξεις ομολόγων.
Ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να αυξήσει την πολιτική αβεβαιότητα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε μια νέα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα.
Σημειώνει τέλος ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης