Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Απεργοί της British Airways δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ξενοδοχείο και το φαγητό τους

Skynews: Απεργοί της British Airways δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ξενοδοχείο και το φαγητό τους
Σκληραίνει την κόντρα με τους εργαζόμενους η εταιρία που τους απειλεί ότι θα χάσουν τα μπόνους αν συνεχίσουν την απεργία
Μία απεργός αεροσυνοδός δήλωσε στο Skynews ότι μέλη του προσωπικού της British Airways τρώνε από τα γεύματα των πτήσεων που δεν καταναλώνονται, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε κανονικά.
Η Charly Bacon είναι μία από τα 2.900 μέλη πληρωμάτων που βρίσκονται σε διαμάχη με την εταιρία για τις πληρωμές τους.
Πετάει με την British Airways τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά εξασκεί γενικότερα αυτό το επάγγελμα από τα 18 της.
Τώρα είναι 25 ετών και λέει ότι ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα της αδερφής της και την τράβηξε η αίγλη της συγκεκριμένης θέσης.
Αλλά η Charly είπε στο Skynews ότι η στολή είναι ό,τι πιο ακριβό διαθέτουν τα μέλη των πληρωμάτων.
"Περιμένεις ότι θα μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, όπως να πληρώνεις τον λογαριασμό του κινητού σου, το νοίκι και το πετρέλαιο για το αμάξι σου, αλλά σύντομα διαπιστώνεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Φίλοι μου αναγκάζονται να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν για ξενοδοχείο στην περιοχή, αλλά ούτε και τα δωμάτια για τα πληρώματα" εξήγησε η ίδια.
"Και έρχεται μια στιγμή που λές, πόσα πρέπει ακόμα να θυσιάσω; Θυσιάζω την υγεία μου, θυσιάσω τον χρόνο μου, τι άλλο θέλουν από μένα;" αναρωτιέται η νεαρή αεροσυνοδός.
Στο μεταξύ, ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στη British Airways και τα μέλη των πληρωμάτων που είναι σε απεργία, εντείνεται, με τις δύο πλευρές να αρνούνται να κάνουν πίσω στο θέμα των πληρωμών.
Το Συνδικάτο κατηγόρησε την αεροπορική εταιρία ότι κλιμακώνει τη διαμάχη, μην κάνοντας καμία προσφορά στο προσωπικό και απειλώντας τους απεργούς.
Η British Airways έστειλε e mails στο προσωπικό προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσουν την απεργία θα χάσουν προνόμια και μπόνους για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η γενική γραμματέας του Συνδικάτου Diana Holland είπε στο Skynews ότι η εταιρία τιμωρεί τους εργαζόμενους που απλά ασκούν ένα νόμιμο δικαίωμά τους.
Πρόσθεσε δε, ότι τα σύννεφα έχουν πυκνώσει και υπάρχει μία πολύ κακή ατμόσφαιρα.
Το Συνδικάτο υποστηρίζει ότι τα νέα μέλη πληρωμάτων έχουν αποδοχές 12 χιλιάδες στερλίνες, αλλά η British Airways ανεβάζει το ποσό στις 21 χιλιάδες στερλίνες με τα μπόνους και άλλες παροχές.
Η Karen Slinger, επικεφαλής των πληρωμάτων υποστήριξε ότι "έχουμε ζητήσει μία πολύ λογική αύξηση από τους συναδέλφους μας, η οποία έχει γίνει αποδεκτή για το 92% σε όλη τη British Airways.
"Θέλουμε απελπισμένα να τελειώσει όλο αυτό και ελπίζω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημά μας για λογαριασμό των συναδέλφων μας" συμπλήρωσε η ίδια.
Η τρέχουσα τετραήμερη απεργία ολοκληρώνεται την Τρίτη 21/2, οπότε και θα προκηρυχθεί νέα τετραήμερη απεργία, η οποία θα αρχίσει από την Πέμπτη 23/2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης