Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί ο Α. Βγενόπουλος μετά το deal με το Abu Dhabi ADM συνεχίζει να αγοράζει μετοχές; Ποιο είναι το ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο;

    Γιατί ο Α. Βγενόπουλος μετά το deal με το Abu Dhabi ADM συνεχίζει να αγοράζει μετοχές; Ποιο είναι το ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο;
Το deal που πέτυχε η MIG με το Abu Dhabi ADM ήταν προφανώς μια θετική είδηση για τον όμιλο της Marfin.
H απόκτηση μετοχών από τους Άραβες της τάξης του 3% επίσης υποδηλώνει ότι η συνεργασία είναι βαθύτερη και ουσιαστικότερη.
Το 3% των μετοχών ο Α. Βγενόπουλος το πούλησε στο Abu Dhabi με μια βασική στρατηγική.

Οι βασικοί μέτοχοι δεν ήσαν διατεθειμένοι να πουλήσουν δηλαδή το IRF και το Dubai που ελέγχουν από κοινού κοντά στο 36% (IRF 17,91% και 17,28% αντίστοιχα).
Για να έχει πρακτική σημασία έπρεπε να βρεθούν μετοχές ώστε να επισφραγιστεί η συνεργασία.
Οι αγορές του Α. Βγενόπουλου εξυπηρέτησαν αυτό τον σκοπό συγκεντρώθηκε το 3% της MIG και έτσι το Abu Dhabi απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό.
Όμως ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνεχίζει να αγοράζει μετοχές με χαρακτηριστικότερη την χθεσινή μέρα που απέκτησε πάνω από 2,2 εκατ μετοχές και παρ΄ ότι έχει ήδη οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους Άραβες.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος είναι ο στόχος των νέων αγορών του Α. Βγενόπουλου στην MIG.
Σημειωτέον ότι χθες συνέβη το εξής αξιοσημείωτο στην μετοχή.
Παρ΄ ότι αγόρασε 2,2 εκατ μετοχές ο Α. Βγενόπουλος σε σύνολο 3,98 εκατ η μετοχή δέχθηκε ισχυρή πίεση περί το 10% απόρροια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και short θέσεων στον τίτλο από επενδυτές που θεώρησαν ότι άπαξ και ο  Βγενόπουλος πούλησε θα αφήσει έρμαια την μετοχή.
Όμως η αγορά η χθεσινή των 2,2 εκατ μετοχών κατέδειξε ότι υπάρχει ευρύτερο σχέδιο που δεν σχετίζεται όπως ορισμένοι λανθασμένα υποστηρίζουν στην λογική της ωραιοποίησης της μετοχής λόγω της πρόσφατης συμφωνίας με τους Άραβες.
Οι αγορές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αφενός αύξησης του ποσοστού συμμετοχής του στην MIG – πιθανότατα να αποκτήσει μαζί με το IRF το 30% της MIG – αφετέρου να καταδείξει  στην αγορά ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει την εταιρία.
Οι επιλογές, οι στρατηγικές επιλογές του Α. Βγενόπουλου στην τρέχουσα συγκυρία είναι προς δύο μέτωπα. Την τράπεζα που εκεί αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο κυπριακό μέτωπο και την MIG που η παρουσία του Abu Dhabi καταδεικνύει ότι στην περίοδο όπου ο όμιλος Marfin έπρεπε να βρει συμμάχους ώστε να υλοποιήσει σχέδια κεφαλαιακών ενισχύσεων αποδείχθηκε αρκετά ευέλικτος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης