Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Elabe: «Άνετα» η Le Pen στον 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών με 28% - Χάνει έδαφος ο Macron

Δημοσκόπηση Elabe: «Άνετα» η Le Pen στον 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών με 28% - Χάνει έδαφος ο Macron
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, ο Fillon είναι πλέον ο επικρατέστερος τελικός νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως συνέβαινε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του
Με υψηλό ποσοστό 27%-28% φαίνεται να προκρίνεται στον δεύτερο γύρο των επικείμενων γαλλικών προεδρικών εκλογών η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που διενεργήθηκε για λογαριασμό του BFMTV.
Σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, ο κεντρώος (ανεξάρτητος) Γάλλος πολιτικός Emmanuel Macron έχασε έδαφος έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, του συντηρητικού Francois Fillon και πλέον ενδέχεται να μην περάσει στον δεύτερο εκλογικό γύρο της 7ης Μαΐου 2017.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Fillon είναι πλέον ο επικρατέστερος τελικός νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως συνέβαινε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του.
Κατά την ίδια έρευνα ωστόσο, είτε ο Fillon, είτε ο Macron, θα εξασφαλίσουν τις ψήφους ο ένας του άλλου στον δεύτερο γύρο αλλά και μεγάλου μέρους των εκλογέων που δηλώνουν ότι ανήκουν στην Αριστερά και θα κερδίσουν με άνεση τη Le Pen στον δεύτερο γύρο: Ο Macron με το 59% έναντι 41% της Le Pen και ο Fillon με το 56% έναντι 44% για την πρόεδρο του κόμματος της γαλλικής ακροδεξιάς.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Macron - πρώην ανώτατο στέλεχος επενδυτικών τραπεζών και πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας - θα συγκεντρώσει μόλις το 17%-18% στον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος της Δεξιάς και πρώην πρωθυπουργός, Fillon, θα συγκεντρώσει το 20%-21%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης