Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντέχει στις αυξημένες πιέσεις ο χρυσός – Υποχωρεί οριακά 0,1%, στα 1.236 δολάρια ανά ουγγιά

Αντέχει στις αυξημένες πιέσεις ο χρυσός – Υποχωρεί οριακά 0,1%, στα 1.236 δολάρια ανά ουγγιά
Οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι σε περαιτέρω λεπτομέρειες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump
Οριακή υποχώρησε σημειώνει σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2017 ο χρυσός, αντέχοντας έτσι στις πιέσεις που δέχεται από τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις στη Wall Street αλλά και το ισχυρό αμερικανικό δολάριο.
Περί τις 23:00, το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,18%, στα 1.236,85 δολάρια ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.230 δολαρίων που έχουν θέσει οι αναλυτές.
Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι σε περαιτέρω λεπτομέρειες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, αναφορικά με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει καθώς και τις δαπάνες στον τομές των υποδομών.
Σημαντικό ρόλο για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου εντός της εβδομάδας αναμένεται να διαδραματίσουν και οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve, σχετικά με το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πραγματοποιήσει νέα αύξηση επιτοκίων.
Ως γνωστόν, μία νέα αύξηση στα επιτόκια θα αποτελέσει μέσο πίεσης για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο αποδυναμώνεται όταν η αμερικανική οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθερότητας και ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης