Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αύριο 23/2 η τελετή για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δημόσιο

Αύριο 23/2 η τελετή για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δημόσιο
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται σε 617 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η ανοιχτή εκδήλωση παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την ελληνική κοινωνία, μέσα από ένα καλλιτεχνικό πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας.
Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του έργου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, αστική κουλτούρα και happenings θα συναντηθούν σε έναν δημιουργικό διάλογο που αντανακλά τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που «αγκαλιάζει» το ΚΠΙΣΝ.
Σημειώνεται ότι αποσπάσματα του προγράμματος θα αποκαλυφθούν σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής, ενώ ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, τον Πύργο Βιβλίων, τον Φάρο και το Ξέφωτο.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο για την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών του Κέντρου Πολιτισμού είχε κατατεθεί από το Ίδρυμα Νιάρχος στις 29 Δεκεμβρίου 2016.
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται σε 617 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής, ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο επιμέρους δωρεές προς την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης