Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έσοδα στα επίπεδα του 10% από το εξωτερικό στοχεύει για το 2017 η SingularLogic

tags :
Έσοδα στα επίπεδα του 10% από το εξωτερικό στοχεύει για το 2017 η SingularLogic
Ανταγωνιστές στην Ελλάδα και σύμμαχοι στο εξωτερικό
Οι ευκαιρίες για δουλειές που δίνουν οι ξένες αγορές ενώνει τις εγχώριες επιχειρήσεις και διεκδικούν έργα από κοινού σε όλο τον κόσμο.
Αυτή την στρατηγική υλοποιεί η SingularLogic, που έφθασε μέχρι τη μακρινή Ουγκάντα σε συνεργασία με την Intrasof International για να εντάξουν στο μέλλον το εγχώριο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Ο Νέστωρ Λουϊζίδης διευθυντής ανάπτυξης εξωτερικού είπε στο bankingnews ότι η εξωστρέφεια είναι η διέξοδος.
Μπορούμε να δώσουμε τεχνολογικές λύσεις στον τραπεζικό, στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα του εξωτερικού.
Η Singular Logic διαθέτει τρείς θυγατρικές εταιρείες οι δύο είναι στα Βαλκάνια (Ρουμανία και Βουλγαρία) και μία στην Κύπρο.
H Singular Logic ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών από τις εργασίες του εξωτερικού.
Ο φετινός στόχος είναι να καταγράψει έσοδα στα επίπεδα του 10% στο σύνολο των εσόδων της εταιρείας.
Ο κ. Νέστωρ Λουϊζιδης λέει ότι ο στόχος είναι εφικτός, διότι πολλές επιχειρήσεις έφθασαν στο σημείο του τεχνολογικού τους εκσυγχρονισμού και αναζητούν ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις.
Επίσης, αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις χωρών των Βαλκανίων προσπαθούν να εισάγουν την τεχνολογία στη δημόσια διοίκηση ζητώντας ψηφιοποίηση εγγράφων όπως κι άλλες εργασίες.
Πρόκειται για έργα τεχνολογικής εξέλιξης που πρέπει να υλοποιηθούν.
Ο ίδιος επισήμανε ότι κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί τη χρήση της τεχνολογίας και κάποια στιγμή θα αποδεχθεί και το κόστος της επένδυσης.
Πάντως, οι επιδόσεις της εταιρείας στην εγχώρια αγορά ακολουθούν την πορεία της οικονομίας που βρίσκεται σε καθοδική τροχιά τα τελευταία επτά χρόνια.
Ο κύκλος εργασιών ήταν στα 125,4 εκατ. ευρώ το 2010 για να υποχωρήσει στα 49,4 εκατ. ευρώ το 2015.
Η πτώση του κύκλου εργασιών αναδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μείωσε το κονδύλι δαπανών για την τεχνολογική εξέλιξη τους ενώ αρκετές σταμάτησαν να συντηρούν τις υπάρχουσες τεχνολογικές υποδομές που είχαν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Η συρρίκνωση του τραπεζικού κλάδου μείωσε το έργο της εταιρείας καθώς άλλαξε άρδην το τοπίο στην τραπεζική αγορά.
Πάντως, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι ο βασικός πυλώνας της εταιρείας όπως και οι μικρές επιχειρήσεις από τις οποίες λείπουν τα χρήματα για νέο γύρο επενδύσεων στο τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.
Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας διατηρεί τα επίπεδα της κερδοφορίας σε ικανοποιητικά επίπεδα παρά την οικονομική κρίση περιορίζοντας και τα έξοδα διοίκησης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης