Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στην Ορεστιάδα – Ζητούν άσυλο από την Ελλάδα

Σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στην Ορεστιάδα – Ζητούν άσυλο από την Ελλάδα
Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους
Υπό κράτηση βρίσκονται δύο στρατιωτικοί που έφθασαν στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας με τους δικηγόρους τους και οι οποίοι παραδόθηκαν ζητώντας άσυλο από την Ελλάδα.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν κρατούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας ή στην Αλεξανδρούπολη.
Οι δύο Τούρκοι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πέρασαν την προηγούμενη Τετάρτη από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου από την περιοχή της Ορεστιάδας και παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από δικηγόρο.
Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι τα ονόματα που έδωσαν ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan την 15η Ιουλίου 2016, την βραδιά δηλαδή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές.
Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδώσει στη γειτονική μας χώρα τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη στις 16 Ιουλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης