Τελευταία Νέα
Breaking News

Αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου πριν τον Ιούνιο του 2017 αναμένουν BNP Paribas, JPMorgan, Mizuho, Jefferies

Αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου πριν τον Ιούνιο του 2017 αναμένουν BNP Paribas, JPMorgan, Mizuho, Jefferies
Οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο διαμορφώνονται πλέον στο 60%, από 49% στις αρχές του Φεβρουαρίου
Αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου πριν τον Ιούνιο του 2017 αναμένουν BNP Paribas, JPMorgan, Mizuho Securities και Jefferies Group από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed.
Ειδικότερα, οι BNP Paribas, JPMorgan και Mizuho Securities εκτιμούν πως η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Μάιο του 2017 - αν και μετά τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής δεν είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου και παρότι λίγες ημέρες αργότερα θα διεξαχθεί ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Η Jefferies Group, από την άλλη πλευρά, προβλέπει αύξηση του εύρους των δολαριακών επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου, αν και παραδέχεται ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για αύξηση είτε τον Ιούνιο είτε τον Μάιο.
Οι περισσότερες εκ των εταιρειών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν πως η αύξηση των επιτοκίων θα αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2017, ενώ μόλις δύο προέβλεψαν αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Το Bloomberg σημειώνει πως συνολικά οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον Μάιο έχουν ενισχυθεί, επισημαίνοντας πως μπορεί η Mizuho να το έχει προβλέψει ήδη από τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι BNPP και JPMorgan αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο, έναντι του Ιουνίου, μετά τα θετικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο διαμορφώνονται πλέον στο 60%, από 49% στις αρχές του Φεβρουαρίου.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης