Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Χρειάζεται άμεση αύξηση των επιτοκίων Fed και μετεκπαίδευση εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ

Kaplan (Fed): Χρειάζεται άμεση αύξηση των επιτοκίων Fed και μετεκπαίδευση εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ
Ακόμα και αν η Fed αυξήσει τα επιτόκιά της «μερικές φορές» εντός του 2017, η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να τονώνει την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία είναι πολύ πιθανό ότι θα αναπτυχθεί ταχύτερα από 2% εφέτος
Μια νέα αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve πρέπει να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, όπως υποστήριξε εκ νέου σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ντάλας, Robert Kaplan.
Κατά τη γνώμη του, θα ήταν συνετό για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει άμεσα τα επιτόκιά της, υπό τις τρέχουσες μακρο-οικονομικές συνθήκες.
Σύμφωνα με τον Kaplan, ακόμα και αν η Fed αυξήσει τα επιτόκιά της «μερικές φορές» εντός του 2017, η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να τονώνει την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία είναι πολύ πιθανό ότι θα αναπτυχθεί ταχύτερα από 2% εφέτος, με ρυθμό κοντά στο 2,25%.
Για τον Kapan, «κλειδί» για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη παραμένει η καταναλωτική ζήτηση.
Όπως εκτίμησε ο ίδιος, το ποσοστό συμμετοχής του ενεργού πληθυσμού στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί στη δεκαετία, καθώς η χώρα χρειάζεται να επενδύσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του εργατικού της δυναμικού και στην εκπαίδευσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης