Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Moody’s: Με σταθερή βαθμολογία Aa3 η Coca Cola, πιθανότερο να υποβαθμιστεί παρά να αναβαθμιστεί

tags :
Moody’s: Με σταθερή βαθμολογία Aa3 η Coca Cola, πιθανότερο να υποβαθμιστεί παρά να αναβαθμιστεί
Η Coca-Cola Company, η οποία εδρεύει στην Ατλάντα, της Γεωργία των ΗΠΑ, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και διανομέας στον κόσμο, σε μη αλκοολούχα ποτά.
Την βαθμολογία Aa3 διατηρεί o αμερικανικός ελεγκτικός οίκος Moody’s για την Coca-Cola με αφορμή εκδόσεις 2 ετών, 4 ετών, και 7 ετών τίτλων σε ευρώ.
Όλες οι άλλες αξιολογήσεις για την εταιρεία παραμένουν αμετάβλητες ενώ η προοπτική είναι σταθερή.
Η αξιολόγηση Aa3 της Coca-Cola Company και η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την ηγετική θέση της στην παγκόσμια αγορά ανθρακούχων αναψυκτικών καθώς και του γεγονότος ότι κατέχει ένα από τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, ένα εξαιρετικά ποικίλο παγκόσμιο δίκτυο διανομής, ένα ισχυρό και αυξανόμενο ποσοστό μη-ανθρακούχων προϊόντων.
Αυτοί οι ισχυροί ποιοτικοί παράγοντες μετριάζονται από την υψηλή ακαθάριστη μόχλευση της εταιρίας, την αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών σχετικά με το χρέος επηρεάζοντας τις αποδόσεις των μετόχων.
Παρά την αύξηση της ακαθάριστης μόχλευσης, η σχέση δανεισμού προς EBITDA εξακολουθεί να παραμένει σχετικά χαμηλή δεδομένων των πολλών μετρητών που διαθέτει ο όμιλος - ως επί το πλείστον στο εξωτερικό.
Η εταιρεία έχει επίσης επηρεαστεί από τη μείωση της κατανάλωσης ανθρακούχων αναψυκτικών σε ορισμένες αγορές, από την πιο αργή οικονομική ανάπτυξη σε κάποιες βασικές αναδυόμενες αγορές καθώς και από τις αντιξοότητες στο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Το 2017 θα είναι έτος μετασχηματισμού.
Κατά την Moody’s είναι απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες μόχλευσης, οι αξιολογήσεις της Coca-Cola να αναβαθμιστούν.
Οι ταμειακές ροές ως προς το καθαρό χρέος θα πρέπει να προσεγγίσουν το 30%.
Οι αξιολογήσεις της Coca-Cola θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν σε περίπτωση αδυναμίας του λειτουργικού συστήματος, εάν η εταιρία προχωρήσει σε μεγάλες αγορές χρέους ή εάν υπάρξει αποτυχία να μειώσει την χρηματοοικονομική μόχλευση της κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 έως 18 μηνών.
Η Coca-Cola Company, η οποία εδρεύει στην Ατλάντα, της Γεωργία των ΗΠΑ, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και διανομέας στον κόσμο, σε μη αλκοολούχα ποτά.
 Η Coca-Cola έχει έσοδα πάνω από 41 δις δολάρια σε ατομική βάση ενώ τα έσοδα των συνολικών δραστηριοτήτων φθάνουν τα 80 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης