Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία σχεδιάζει να διακόψει την παροχή τροφής και στέγης σε απορριφθέντες αιτούντες άσυλο

Η Αυστρία σχεδιάζει να διακόψει την παροχή τροφής και στέγης σε απορριφθέντες αιτούντες άσυλο
Η αυστριακή κυβέρνηση αποσκοπεί να ενθαρρύνει τους αιτούντες άσυλο να εγκαταλείψουν τη χώρα οικειοθελώς
Να διακόψει την παροχή τροφής και στέγης σε απορριφθέντες αιτούντες άσυλο σχεδιάζει η Αυστρία.
Ειδικότερα, με βάση προσχέδιο νόμου, οι αυστριακές αρχές δε θα χρειάζεται να παρέχουν τροφή και στέγη σε μετανάστες, οι οποίοι δε λαμβάνουν άσυλο, και αρνούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
«Το βασικό είναι να μην παίρνουν τίποτα από το αυστριακό κράτος, αν δεν έχουν το δικαίωμα να είναι εδώ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Wolfgang Sobotka.
«Είναι αυτό τόσο δυσνόητο;», διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, ο νόμος, ο οποίος χρειάζεται την έγκριση της Βουλής, σχεδιάστηκε με στόχο να ενθαρρύνει τους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο να αποχωρήσουν από την Αυστρία οικειοθελώς.
Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε, περίπου 4.000 άνθρωποι λαμβάνουν βασικές υπηρεσίες, ενώ θα έπρεπε να είχαν φύγει από τη χώρα.
Από αυτούς, περίπου οι μισοί θα επηρεαστούν από τον νόμο, εφόσον εγκριθεί, καθώς κρίνονται αρκετά υγιείς για να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους.
Οι περισσότεροι απορριφθέντες αιτούντες άσυλο στην Αυστρία το 2016 προήλθαν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία.
Οι αιτούντες άσυλο που λένε ψέματα για την ταυτότητά τους καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ευρώ ή να περάσουν τρεις εβδομάδες στη φυλακή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης