Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η επιτροπή FOMC «θα εξετάσει σοβαρά» μια αύξηση επιτοκίων στις 14-15 Μαρτίου 2017

Williams (Fed): Η επιτροπή FOMC «θα εξετάσει σοβαρά» μια αύξηση επιτοκίων στις 14-15 Μαρτίου 2017
Η αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής της Fed θα κριθεί από τον βαθμό στον οποίο θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της από βραχυπρόθεσμες πολιτικές επιρροές
Το ζήτημα της αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve «θα εξεταστεί σοβαρά» στην επικείμενη συνεδρίαση της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed στις 14 και 15 Μαρτίου 2017.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, σύμφωνα με τον οποίο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ οφείλει να αυξήσει σταδιακά τα επιτόκιά της, ώστε να αποφύγει τυχόν «υπερθέρμανση» της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Williams εκτίμησε, ότι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων που υπηρετεί η Fed, αυτούς της πλήρους απασχόλησης και της επιτάχυνσης του πληθωρισμού στο επίπεδο του 2% (= σταθερότητα τιμών).
Όπως τόνισε ο ίδιος, η αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής της Fed θα κριθεί από τον βαθμό στον οποίο θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της από βραχυπρόθεσμες πολιτικές επιρροές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης