Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έως και 350 δισ. δολάρια θα κοστίσει η κατάργηση του «Obamacare» - «Στον αέρα» 23 εκατ. πολίτες

Έως και 350 δισ. δολάρια θα κοστίσει η κατάργηση του «Obamacare» - «Στον αέρα» 23 εκατ. πολίτες
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως οι πολίτες δε θα μείνουν ανασφάλιστοι, χωρίς όμως να έχει εκπονήσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο
Το κόστος για την κατάργηση του δημόσιου προγράμματος Υγείας «Obamacare» ή Affordable Care Act (ACA) αναμένεται να ξεπεράσει τα οφέλη, αν ληφθεί υπόψη η έκθεση του μη κομματικοποιημένου Γραφείου Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο Donald Trump, όπως και κατά τη σημερινή του ομιλία στο Κογκρέσο, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές το μένος του για το διάρκειας 6 χρόνων ACA, εκτιμώντας πως επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά και αποτελεί «μία βόμβα έτοιμη να σκάσει».
Ωστόσο, το Γραφείο τον διαψεύδει, καθώς αναμένει το συνολικό καθαρό κόστος, μείον δηλαδή τα οφέλη, να ανέλθει από 150 δισ. έως 350 δισ. δολάρια, σε βάθος 10ετίας.
Το ακόμα πιο σοβαρό όμως είναι το ότι θα μείνουν χωρίς ασφάλιση περίπου 23 εκατομμύρια πολίτες των Η.Π.Α., η πλειοψηφία των οποίων δεν ανήκουν στην ανώτερη οικονομική τάξη και έχουν κάτι περισσότερο από ανάγκη την ιατρική περίθαλψη.
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου έχει δεσμευθεί πως οι εν λόγω πολίτες που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα δε θα μείνουν ανασφάλιστοι, χωρίς όμως να έχει εκπονήσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.
Σημειώνεται ότι μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου 2017, ο Donald Trump υπέγραψε σχετικό εκτελεστικό διάταγμα, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το «Obamacare».


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης