Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερκάλυψη 10 φορές για την IPO του Snapchat - Στα 17 δολ. ανά μετοχή με αποτίμηση 24 δισ. δολ.

Υπερκάλυψη 10 φορές για την IPO του Snapchat - Στα 17 δολ. ανά μετοχή με αποτίμηση 24 δισ. δολ.
Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ορίσει τιμή ανά μετοχή έως 19 δολάρια, όμως προτίμησε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο αμοιβαίων κεφαλαίων ως μακροπρόθεσμους επενδυτές, αντί των αντισταθμιστικών κεφαλαίων, που επιδιώκουν ένα γρήγορο κέρδος
Σε 24 δισ. δολάρια ΗΠΑ αποτίμησε την αξία της Snap Inc. - εταιρείας στην οποία ανήκει η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat - ο ορισμός της τιμής 17 δολαρίων ανά τίτλο της στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας εγγραφής των μετοχών της (IPO) για την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η αποτίμηση είναι τόσο μεγάλη, που ξεπέρασε ακόμα και το ίδιο το πεδίο-στόχο που είχε θέσει η ίδια η εταιρεία κατά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας, όταν έκανε λόγο για αποτίμηση μεταξύ 19,5 και 22,3 δισ. δολαρίων (14-16 δολάρια ανά μετοχή).
Έτσι, το χρηματιστηριακό μέγεθος του Snapchat διαμορφώθηκε σε περισσότερο από το διπλάσιο του ανταγωνιστικού Twitter, με την Snap να καθίσταται η μεγαλύτερη σε αξία IPO εταιρείας τεχνολογίας στη Wall Street μετά το Facebook το 2012.
Παρά τη ζημιογόνο λειτουργία της εταιρείας και την απουσία δικαιωμάτων ψήφου από τις μετοχές της Snap - κάτι πρωτοφανές για IPO στη Wall Street - το επενδυτικό ενδιαφέρον γι' αυτές (εγγραφές) ήταν δεκαπλάσιο των προσφερόμενων τίτλων.
Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ορίσει τιμή ανά μετοχή έως 19 δολάρια, όμως προτίμησε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο αμοιβαίων κεφαλαίων ως μακροπρόθεσμους επενδυτές, αντί των αντισταθμιστικών κεφαλαίων, που επιδιώκουν ένα γρήγορο κέρδος.
Κατά τη διάρκεια του 2016, ο κύκλος εργασιών της Snap επταπλασιάθηκε, όμως μαζί αυξήθηκε και η καθαρή ζημία της, κατά 38%.
Τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που ανταλλάσσουν οι χρήστες του δημοφιλούς δικτύου Snapchat έχουν την ιδιαιτερότητα να αυτοκαταστρέφονται (εκ σχεδιασμού) λίγη ώρα μετά την ανάγνωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης