Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ξένοι ξεφορτώνονται τα ομόλογα της Βρετανίας, αλλά όχι λόγω Brexit

Reuters: Οι ξένοι ξεφορτώνονται τα ομόλογα της Βρετανίας, αλλά όχι λόγω Brexit
Οι ξένοι επενδυτές πούλησαν τον Ιανουάριο του 2017 βρετανικά ομόλογα αξίας 7,59 δισ. στερλινών
Οι ξένοι επενδυτές πούλησαν, τον Ιανουάριο του 2017, τα βρετανικά ομόλογα με ρυθμό που ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων τριών ετών.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, αυτό δεν οφείλεται στις ανησυχίες για το Brexit, αλλά έχει να κάνει με το πως οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους έπειτα από ένα ξεφάντωμα αγορών στα τέλη του 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας, οι ξένοι επενδυτές πούλησαν τον Ιανουάριο του 2017 βρετανικά ομόλογα αξίας 7,59 δισ. στερλινών, που είναι το μεγαλύτερο ποσό μετά τον Μάρτιο του 2014.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα αναζητά σημάδια για το εάν οι επενδυτές αρχίζουν να αποχαιρετούν τα βρετανικά assets ενόψει της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
«Υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ του πως πράττουν οι ξένοι επενδυτές σχετικά με τα βρετανικά ομόλογα και της πορείας της στερλίνας» δήλωσε ο John Wraith, αναλυτής της UBS.
Οι αναλυτές δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν για οποιαδήποτε περαιτέρω επιδείνωση που θα μπορούσε ακόμη να υποδηλώνει νευρικότητα των ξένων επενδυτών σχετικά με το Brexit.
«Θα είναι ενδιαφέρον» λέει ο Jason Simpson της Societe Generale.
«Οι πολιτικές ανησυχίες στην Ευρώπη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκροές από τα γαλλικά ομόλογα σε αμερικανικά και στα βρετανικά.
Αλλά εάν υπάρχουν πολλοί αρνητικοί αριθμοί, τότε ίσως αυτό θα ήταν ένα σημάδι ότι οι ξένοι επενδυτές αποφεύγουν το Ηνωμένο Βασίλειο για τους προφανείς λόγος του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης