Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετά από 10 μήνες, κατάλαβε ότι είναι αδύνατος ο υπολογισμός των νέων συντάξεων

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετά από 10 μήνες, κατάλαβε ότι είναι αδύνατος ο υπολογισμός των νέων συντάξεων
«Πρόκειται για πρόβλημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου»
«Επιβεβαιώνεται σήμερα, με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η αδυναμία υπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου», δηλώνουν από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νότης Μηταράκης.
Ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, αντίστοιχα, σημειώνουν πως πρόκειται για πρόβλημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, με επίσημη ανακοίνωσή της, 'αδειάζει' την κυβέρνηση, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη και κάνοντας δημοσίως γνωστό, ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων. Το πολύμηνο 'κρυφτούλι' του υπουργείου Εργασίας, τελείωσε. Είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους. Η σημερινή τροπολογία της 'τελευταίας στιγμής' που προωθεί η κυβέρνηση, αποτέλεσμα πανικού και προχειρότητας, αλλάζει ουσιαστικά τη βάση υπολογισμού των συντάξεων, με άμεσες επιπτώσεις σε αυτές. Ό,τι γνωρίζαμε μέχρι χθες, δεν ισχύει πλέον! Ένας νέος κύκλος γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και εγκυκλίων ανοίγει ξανά με μεγάλους χαμένους τους χιλιάδες πολίτες, που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους», τονίζουν οι δυο βουλευτές της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης