Τελευταία Νέα
Διεθνή

Narendra Modi, ο ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Facebook!

Narendra Modi, ο ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Facebook!
Μέχρι πρότινος, ο ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Facebook ήταν ο Barack Obama, με 52 εκατομμύρια!
Ο Narendra Modi, πρωθυπουργός της Ινδίας, είναι ο εν ενεργεία ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Facebook, όπως διαπιστώνει η έρευνα “World Leaders on Facebook” που διεξήγαγε η εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων παγκοσμίως, Burson-Marsteller.
Ο κ. Modi αριθμεί 40 εκατομμύρια followers, ενώ δεύτερος έρχεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα δεν υπάρχει Facebook, καθώς, λόγω του τεράστιου πληθυσμού, ίσως ήταν πρώτος ο Πρόεδρος Xi Jinping.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται… και πάλι ο Ινδός πρωθυπουργός, με την εν λόγω σελίδα να είναι του γραφείου του (13 εκατομμύρια followers).
Ακολουθεί στην τέταρτη θέση βρίσκεται η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, με 10 εκατομμύρια, και ο Recep Tayyip Erdogan, με 8 εκατομμύρια followers.
Επισημαίνεται ότι ο Ινδός πρωθυπουργός είχε και τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις (likes, comments και shares/ Μου αρέσει, σχόλια και κοινοποιήσεις) στο Facebook για το 2016, με 169 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τον πρωθυπουργό της Καμπότζης Samdech Hun Sen, με 58 εκατομμύρια.
Η αρχειοθετημένη πλέον σελίδα @ObamaWhiteHouse, η σελίδα του Αργεντίνου Προέδρου Mauricio Macri, καθώς και η προσωπική σελίδα του τέως Αμερικανού Προέδρου Barack Obama συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της λίστας με περισσότερες από 30 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις.
Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος, ο ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Facebook ήταν ο Barack Obama, με 52 εκατομμύρια!!
Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

- Ο θεσμός με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι ο Λευκός Οίκος, με 4 εκατομμύρια check-ins (κοινοποιήσεις παρουσίας), και ακολουθούν το Κοινοβούλιο της Ουγκάντας με 35.000 και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης με 35.000.

- Η σελίδα του Λευκού Οίκου συγκεντρώνει τα περισσότερα likes από ομότιμους, με 26 συνδέσεις με ομότιμους.
Ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 20 συνδέσεις και Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 19.

- Άλλες σελίδες που συγκεντρώνουν την προτίμηση των παγκόσμιων ηγετών είναι τα Ηνωμένα Έθνη (Αρέσει σε 39), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Αρέσει σε 25) και το NATO (Αρέσει σε 19).

- Οι κυβερνήσεις, οι θεσμοί και οι επικεφαλής κρατών 24 κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών δεν διαθέτουν παρουσία στο Facebook, αριθμός μειωμένος κατά ένα σε σχέση με τη μελέτη του προηγούμενου έτους.

- Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson και το υπουργείο εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι μοναδικές δύο επίσημες κυβερνητικές σελίδες που έκαναν like στη νέα σελίδα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (POTUS) του κ. Trump.

- Η σελίδα του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών είναι η μοναδική επίσημη κυβερνητική σελίδα που έχει κάνει like στη σελίδα του κ. Trump.

FB-Followed-2017

FB-Interactive

FB-Active

FB-Effective

FB-Visited

FB-Peer

FB-Other
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης