Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Η Fed μάλλον θα αυξήσει τα επιτόκιά της εντός του Μαρτίου 2017 λόγω ανάκαμψης ΗΠΑ

Yellen: Η Fed μάλλον θα αυξήσει τα επιτόκιά της εντός του Μαρτίου 2017 λόγω ανάκαμψης ΗΠΑ
Σύμφωνα με την Yellen, μέχρι το τέλος του 2017 είναι πιθανό ότι θα απαιτηθούν συνολικά τρεις αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed
Η Federal Reserve πρόκειται να αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια εντός του Μαρτίου 2017 - εκτός απροόπτου - όπως επεσήμανε σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 η πρόεδρος της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ, Janet Yellen.
Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας της στο Σικάγο, η Yellen επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Fed επαναλαμβάνουν σε κάθε μήκος κύματος τις τελευταίες ημέρες: Η επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων βρίσκεται εγγύτερα απ'όσο εκτιμούσαν οι αγορές μέχρι τώρα.
«Στη συνεδρίασή μας αργότερα στον μήνα [της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC στις 14 και 15 Μαρτίου 2017], η επιτροπή θα αποτιμήσει αν η απασχόληση και ο πληθωρισμός συνεχίζουν να εξελίσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, στην οποία περίπτωση μια περαιτέρω προσαρμογή [=αύξηση] του επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού μέσω Fed (federal funds rate) μάλλον θα είναι κατάλληλη», όπως τόνισε η Yellen.
Τελευταία φορά που η Fed αύξησε τα επιτόκιά της ήταν τον Δεκέμβριο του 2016 - 12 μήνες μετά την προ-προηγούμενη αύξηση - με το federal funds rate να βρίσκεται σήμερα στο πεδίο του 0,50% - 0,75%.
Σύμφωνα με την Yellen, μέχρι το τέλος του 2017 είναι πιθανό ότι θα απαιτηθούν συνολικά τρεις αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης