Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αδύναμος πληθωρισμός μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία της Fed προειδοποιεί ο Evans

Ο αδύναμος πληθωρισμός μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία της Fed προειδοποιεί ο Evans
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου εκτιμά πως μια «ισχυρή δέσμευση» απαιτείται από μια κεντρική τράπεζα για να καταφέρει να ανεβάσει τον χαμηλό πληθωρισμό πίσω στα επιθυμητά επίπεδα
Σήμα κινδύνου για το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να απολέσει την αξιοπιστία της εξέπεμψε ο Charles Evans.
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να ξεπεράσει για κάποιο διάστημα τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικό ζήτημα.
Ωστόσο, όπως προσέθεσε - σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανησυχεί πολύ για την αξιοπιστία του στόχου της Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό, όταν η Fed δεν είναι σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% για μία περίοδο αρκετών ετών.
Χωρίς να αναφερθεί σε νομισματική πολιτική και οικονομικές προοπτικές, ο Evans αρκέστηκε να επισημάνει πως οι πολιτικές της Federal Reserve εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον καθορισμό του ρυθμού του πληθωρισμού.
Συγκεκριμένα δήλωσε πως, «ο πληθωρισμός είναι ευθύνη των κεντρικών τραπεζιτών» και όταν οι πιέσεις στις τιμές είναι πολύ αδύναμες «η περισσότερη χρηματοπιστωτική διευκόλυνση είναι αναγκαία και σε θέση» να επηρεάσει τον πληθωρισμό.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό τραπεζίτη, «χρειάζεται μία ισχυρή δέσμευση από την κεντρική τράπεζα για να ωθήσει τον πληθωρισμό στα επιθυμητά επίπεδα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης