Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του Βελγίου σε «Aa3» - «Σταθερή» η προοπτική

Moody's: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του Βελγίου σε «Aa3» - «Σταθερή» η προοπτική
Η πιστοληπτική αξιολόγηση του Βελγίου θα αναβαθμιζόταν σε περίπτωση κατά την οποία το δημόσιο χρέος μειωνόταν ταχύτερα του αναμενόμενου, όπως και σε περίπτωση αναμόρφωσης του φορολογικού του συστήματος και βελτίωσης της αγοράς εργασίας του
Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου σε «Aa3» προχώρησε σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, αφήνοντας «σταθερή» την προοπτική επαναξιολόγησής του.
Σύμφωνα με τον Moody's, το Βέλγιο απολαμβάνει μιας καλά διαφοροποιημένης, σταθερής και εύπορης οικονομίας με περιορισμένες ανισορροπίες, ενώ παρά το υψηλό επίπεδο του χρέους της γενικής κυβέρνησης, η δημοσιονομική κατάσταση του Βελγίου βελτιώνεται.
Οι εποπτικές και νομισματικές αρχές, καθώς και οι υπηρεσίες δημοσίου χρέους της χώρας θεωρούνται αποτελεσματικές παρά το σύνθετο σχήμα διακυβέρνησης της χώρας μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων εξουσίας που διαθέτει το Βέλγιο.
Η πιστοληπτική αξιολόγηση του Βελγίου θα αναβαθμιζόταν σε περίπτωση κατά την οποία το δημόσιο χρέος μειωνόταν ταχύτερα του αναμενόμενου, όπως και σε περίπτωση αναμόρφωσης του φορολογικού του συστήματος και βελτίωσης της αγοράς εργασίας του, ιδιαίτερα αν αυτό οδηγούσε σε αύξηση του ποσοστού απασχόλησης.
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου θα οδηγούσε ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού δημοσίου χρέους της χώρας προς ΑΕΠ πέραν του μέγιστου 107% που προβλέπει ο Fitch, ιδιαίτερα αν αυτό συνοδευόταν από επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της γενικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης