Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ο Enterprise Greece παρουσίασε 63 Έλληνες εξαγωγείς και επενδυτικές ευκαιρίες του κλάδου των τροφίμων

Ο Enterprise Greece παρουσίασε 63 Έλληνες εξαγωγείς και επενδυτικές ευκαιρίες του κλάδου των τροφίμων
Η ελληνική συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν με περισσότερους εκθέτες εξαγωγείς από κάθε άλλη χρονιά
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην GULFOOD 2017, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2017.
Η ελληνική συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν με περισσότερους εκθέτες εξαγωγείς από κάθε άλλη χρονιά.
Στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), εξήντα τρεις (63) από τους δυναμικότερους Έλληνες εξαγωγείς επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, σκοπός της ελληνικής αποστολής του Enterprise Greece υπήρξε η ανάδειξη ευκαιριών στον αγροτοδιατροφικό τομέα και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας μέσω σειράς προκαθορισμένων συναντήσεων.
Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, κ. Διονύσιος Ζώης και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε όλο τον κόσμο.
Επίσης, το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή οκτώ επιχειρήσεων της Περιφέρειας του και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Μανδάλας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Οργανισμός Enterprise Greece έχει σχεδιάσει για τον κλάδο των Αγροτικών Προϊόντων ένα συνεκτικό πρόγραμμα εξωστρέφειας και προβολής προϊόντων για το 2017.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε και το εθνικό περίπτερο στην GULFOOD 2017, μια εξαιρετικά σημαντική για τον κλάδο έκθεση.
Οι Έλληνες εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό της Μέσης Ανατολής και αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή στην έκθεση θα έχει προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία».
Τις πέντε ημέρες της έκθεσης, το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν χιλιάδες επισκέπτες και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες και να γευτούν τα εξαιρετικά προϊόντα της χώρας μας.
Όλοι οι Έλληνες εκθέτες έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποίησαν.
Οι περισσότεροι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και τον επόμενο χρόνο σε αυτό το πολύ σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ παράλληλα σημείωσαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα της ελληνικής συμμετοχής που οργανώθηκε από τον Enterprise Greece.
Στο πλαίσιο συμμετοχής του τομέα προσέλκυσης επενδύσεων στη φετινή Gulfood σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν, κατόπιν στοχευμένης επιλογής και αξιολόγησης, δεκάδες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομίλους κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ιράν, Λίβανο), οι οποίοι διαθέτουν παράλληλα δυναμική διεθνή παρουσία, καθώς και με επιχειρήσεις από Ινδία, ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία.
Στόχος των συναντήσεων ήταν η προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών που διαθέτει ο Οργανισμός Enterprise Greece στο χαρτοφυλάκιό του και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ελλάδα ως δυνητικός επενδυτικός προορισμός και ως πύλη εισόδου για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Κύριοι τομείς εστίασης ήταν η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, τα γαλακτομικά, η χυμοποιία και το εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, τα άλευρα και τα προϊόντα ζύμης και άρτου, καθώς και η επεξεργασία ξηρών καρπών.
Η Διεθνής Έκθεση Gulfood διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι των ΗΑΕ.
Η Έκθεση λαμβάνει χώρα στο World Trade Centre, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν περισσότερους από 4.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης