Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αντι-μεταναστευτικές πολιτικές Trump «απομακρύνουν» από τις ΗΠΑ το Μουντιάλ 2026...

Οι αντι-μεταναστευτικές πολιτικές Trump «απομακρύνουν» από τις ΗΠΑ το Μουντιάλ 2026...
Οι Η.Π.Α. είναι το φαβορί για τη φιλοξενία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, σε συνεργασία ίσως με Καναδά και Μεξικό
Η απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους έξι χωρών (Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη και το Ιράκ που εξαιρέθηκε πρόσφατα) που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Donald Trump κινδυνεύει να «εκτροχιάσει» τον στόχο των Ηνωμένων Πολιτειών για φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.
Οι Η.Π.Α. είναι το φαβορί για τη φιλοξενία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, σε συνεργασία ίσως με Καναδά και Μεξικό.
Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη οι αναφορές του προέδρου της FIFA, πλέον γίνεται… αουτσάιντερ.
«Οι αντι-μεταναστευτικές πολιτικές Trump δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς για τους οικοδεσπότες του τουρνουά.
Κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των υποστηρικτών της, πρέπει να έχει πρόσβαση στη χώρα, αλλιώς δεν υπάρχει Παγκόσμιο Κύπελλο!
Οι απαιτήσεις είναι σαφής», ξεκαθάρισε ο Gianni Infantino, μιλώντας σήμερα 9 Μαρτίου 2017 στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Μάλιστα, ο ανώτατος αξιωματούχος της UEFA άφησε να εννοηθεί ότι και η υποψηφιότητα του Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 τίθεται υπό αμφισβήτηση από τις πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
Η απόφαση για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2026 θα ληφθεί, έπειτα από ψηφοφορία 211 χωρών, τον Μάιο του 2020.
Οι χώρες που θέλουν να έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν το τουρνουά, πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι το τέλος του 2018.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2026 θα είναι το πρώτο που θα συμμετέχουν 48 ομάδες!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης