Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσχέδιο κρατικής διάσωσής της ενέκρινε η Monte dei Paschi - Σημαντικό για έγκριση διάσωσης από Κομισιόν

Προσχέδιο κρατικής διάσωσής της ενέκρινε η Monte dei Paschi - Σημαντικό για έγκριση διάσωσης από Κομισιόν
Η τράπεζα ανακοίνωσε, ότι αναθεώρησε την αρχικά ανακοινωθείσα καθαρή της ζημία 3,38 δισ. ευρώ για το 2016, σε 3,24 δισ. ευρώ, πλέον
Το πολυ-αναμενόμενο προσχέδιο αναδιάρθρωσής της εν όψει κρατικής της διάσωσης ενέκρινε σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 το διοικητικό συμβούλιο της προβληματικής - τρίτης μεγαλύτερης - ιταλικής τραπέζης Monte dei Paschi di Siena, που είναι η αρχαιότερη στον κόσμο.
Ως γνωστόν, η τράπεζα αναγκάστηκε να προσφύγει στην ίδια την ιταλική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016 για τη διάσωσή της, μετά την πλήρη αποτυχία της να προσελκύσει απαραίτητα νέα επενδυτικά κεφάλαια 5 δισ. ευρώ.
Έκτοτε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όρισε το έλλειμμα εποπτικών κεφαλαίων της Monte dei Paschi σε 8,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,6 δισ. ευρώ θέλει να καλύψει η ιταλική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας μερίδιο περίπου 70% του μετοχικού κεφαλαίου της τραπέζης.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ενέκρινε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της τραπέζης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την έγκριση της κρατικής διάσωσης της Monte dei Paschi από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η τράπεζα ανακοίνωσε, ότι αναθεώρησε την αρχικά ανακοινωθείσα καθαρή της ζημία 3,38 δισ. ευρώ για το 2016, σε 3,24 δισ. ευρώ, πλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης