Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μηχανισμούς ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μηχανισμούς ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού
«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να υποβαθμίσει την ανεξαρτησία της Επιτροπής», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μηχανισμούς ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού διατυπώνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση «για την απόπειρα της κυβέρνησης να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Αναλυτικότερα, η κα Μπακογιάννη αναφέρει ότι, «όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Βουλής, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλείται να διατυπώσει τη γνώμη της επί της κυβερνητικής εισήγησης για το διορισμό των Άννας Νάκου, Μαρίνας Σταυροπούλου, Σωτήριου Καρκαλάκου, Αφροδίτης Αδαμάκου και Μιχαήλ Πολέμη στη θέση της Αντιπροέδρου, δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντίστοιχα.
Από τα πρόσωπα αυτά, η κυρία Νάκου, που προορίζεται για τη θέση της αντιπροέδρου της Αρχής, φέρεται να είναι η στενότερη συνεργάτιδα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά, καθώς έχει αποσπαστεί και εργάζεται ως νομική σύμβουλος στο πολιτικό του γραφείο από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα.
Συγκαταλέγεται, μάλιστα, στους κύριους εισηγητές του αντισυνταγματικού “Νόμου Παππά”, με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε ανεπιτυχώς να ελέγξει το χώρο των Μ.Μ.Ε.
Η κυρία Νάκου προσελήφθη μόλις το 2011 στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και παρά το ότι έχει διεκδικήσει στο παρελθόν, δεν επιλέχθηκε σε θέση προϊσταμένου».
Παρόλα αυτά, σημειώνει η ΝΔ, η κυβέρνηση την κρίνει ικανή και την προτείνει για τη θέση της αντιπροέδρου.
«Φαίνεται έτσι ότι πρόκειται για μια καθαρά κομματική επιλογή που αποσκοπεί στον ισχυρότερο έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής και συνδέεται τόσο με τη θέση που μέχρι σήμερα κατέχει δίπλα στον κ. Παππά, όσο και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμού», εκτιμά η βουλευτής της ΝΔ.
Άλλωστε, προσθέτει, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να υποβαθμίσει την ανεξαρτησία της Επιτροπής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε, σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, η τροπολογία Σταθάκη, τον Ιανουάριο του 2016, με την οποία επιχειρήθηκε να αντικατασταθεί η τότε διοίκηση της Επιτροπής και της υποκείμενης Γενικής Διεύθυνσης και να προωθηθούν ρυθμίσεις που έθιγαν ευθέως την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της Αρχής, κάτι που ωστόσο, απετράπη μετά από έγκαιρη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως τονίζει η κα Μπακογιάννη, «είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αναζητά διαρκώς αφορμή για να δημιουργήσει μηχανισμούς ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και κατ’ επέκταση της οικονομίας».
«Περιμένουμε πλήρεις εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό», καταλήγει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης