Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον 1ο Αφρο-Αμερικανό πρόεδρο περιφερειακής ομοσπονδιακής τραπέζης στην ιστορία της ανέδειξε η Fed

Τον 1ο Αφρο-Αμερικανό πρόεδρο περιφερειακής ομοσπονδιακής τραπέζης στην ιστορία της ανέδειξε η Fed
Η Fed μαστίζεται από οξύ πρόβλημα επαρκούς φυλετικής εκπροσώπησης, με το 82% των 231 υψηλόβαθμων αξιωματούχων και υπαλλήλων της να είναι λευκοί και μόλις 17 να είναι μαύροι
Τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό πρόεδρο περιφερειακής ομοσπονδιακής τραπέζης στην ιστορία του ανέδειξε το Συμβούλιο Διοικητών του Συστήματος της Federal Reserve, που συνιστά την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Raphael Bostic θα είναι ο πρώτος μαύρος πολίτης των ΗΠΑ που θα υπηρετήσει τη Fed ως πρόεδρος περιφερειακής ομοσπονδιακής τραπέζης και συγκεκριμένα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ατλάντα (Atlanta Federal Reserve), αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στις 5 Ιουνίου 2017.
Ο Bostic θα συμμετέχει στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, στην οποία μάλιστα θα έχει δικαίωμα ψήφου από το 2018, στο πλαίσιο του συστήματος εκ περιτροπής απονομής δικαιώματος ψήφου σε αυτήν.
Η Fed μαστίζεται από οξύ πρόβλημα επαρκούς φυλετικής εκπροσώπησης, με το 82% των 231 υψηλόβαθμων αξιωματούχων και υπαλλήλων της να είναι λευκοί και μόλις 17 να είναι μαύροι.
Ο Bostic πρόκειται να αντικαταστήσει τον (λευκό) Dennis Lockhart, ο οποίος υπηρέτησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ατλάντα από τη θέση του προέδρου επί μια δεκαετία.
Σύμφωνα με το ιδιαίτερο σύστημα της Fed, οι πρόεδροι των 12 περιφερειακών της τραπεζών (Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Κλίβελαντ, Ρίτσμοντ, Ατλάντα, Σικάγο, Σέιντ Λούι, Μινεάπολις, Κάνσας Σίτι, Ντάλλας και Σαν Φρανσίσκο) υπηρετούν πενταετείς θητείες που λήγουν την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου των ετών που λήγουν σε 6 και 1 (π.χ. 2011, 2016 και 2021).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης