Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου λόγω υψηλών αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 51,79 δολ. το Brent

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου λόγω υψηλών αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 51,79 δολ. το Brent
Από την αρχή του 2017, η τιμή του Brent υποχωρεί σωρευτικά κατά 10,82%, ενώ η τιμή του WTI καταγράφει αντίστοιχες απώλειες 11,92%
Οριακή πτώση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2017, παρά την υποχώρηση του δολαριακού δείκτη - ένα «καλάθι» έξι κύριων συναλλαγματικών ζευγών του αμερικανικού νομίσματος - κατά 0,20% στις 100,54 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του για ένα μήνα.
Οι επενδυτές δεν φάνηκαν να επηρεάζονται αρνητικά από την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve σε ήπιους τόνους χθες Τετάρτη 15/3, με την άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού» να εμποδίζεται από το υψηλό επίπεδο των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.
Σήμερα, η αγορά πετρελαίου φάνηκε να πιέζεται ιδιαίτερα από τις εκτιμήσεις της εταιρείας μελετών Genscape, ότι την περασμένη εβδομάδα τα πετρελαϊκά αποθέματα στον διαμετακομιστικό κόμβο του Κούσινγκ της Οκλαχόμα των ΗΠΑ - σημείο φυσικής παράδοσης των προθεσμιακών συμβολαίων του WTI - αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Αν και η σχιστολιθική παραγωγή και τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνονται, το ίδιο δεν φαίνεται να συμβαίνει σε όλες τις πετρελαιο-παραγωγικές περιοχές του πλανήτη, σε ορισμένες από τις οποίες τα αποθέματα βαίνουν μειούμενα, μεταξύ άλλων και λόγω της συμφωνίας μείωσης παραγωγής του διεθνούς καρτέλ OPEC που τέθηκε σε εφαρμογή με υψηλό βαθμό συμμόρφωσης από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Μαΐου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών πετρελαϊκών futures UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά μόλις 0,04% ή 2 σεντς, για να διαμορφωθεί σε 51,79 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 51,50 και 52,65 δολαρίων.
Οριακά αμετάβλητη (-0,04% ή -2 σεντς) διαμορφώθηκε και η τιμή του future Απριλίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο NYMEX της Νέας Υόρκης, για να διαμορφωθεί σε 48,84 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 48,45 και 49,62 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Από την αρχή του 2017, η τιμή του Brent υποχωρεί σωρευτικά κατά 10,82%, ενώ η τιμή του WTI καταγράφει αντίστοιχες απώλειες 11,92%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης