Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Το δολάριο ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται μέχρι το α' εξάμηνο του 2018 - Ακολουθεί εξασθένηση

Wells Fargo: Το δολάριο ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται μέχρι το α' εξάμηνο του 2018 - Ακολουθεί εξασθένηση
Όσο η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να επιδεικνύει υγιή ανάκαμψη, η δημοσιονομική επέκταση που ευαγγελίζεται ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump θα συνιστά έναν κίνδυνο υπέρβασης του επιθυμητού επιπέδου αμερικανικής ανάπτυξης και συναλλαγματικής ισχύος του δολαρίου
Η πορεία ανατίμησης του δολαρίου ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό ότι θα συνεχιστεί, για να κορυφωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2018, όταν ενδέχεται να ξεκινήσει ένας κύκλος εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος.
Αυτό αναφέρεται σε οικονομική ανάλυση της τραπέζης Wells Fargo σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, η οποία αποφεύγει να προβλέψει την έκταση της ανατίμησης που προβλέπει για το δολάριο.
Όπως εξηγεί, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται τους τελευταίους μήνες στη βάση ευπρόσδεκτων εκπλήξεων στην οικονομία των ΗΠΑ, που συχνά αποδεικνύει, ότι αναπτύσσεται ταχύτερα και περισσότερο ισορροπημένα από τις προβλέψεις.
Μετά και από την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve προχθές Τετάρτη 15/3, η Wells Fargo αναμένει τη διεθνή αγορά συναλλάγματος να οδηγήσει το δολάριο ΗΠΑ σε μεγαλύτερη ανατίμηση, αποτιμώντας μια επόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed ακόμα και τον Ιούνιο του 2017.
Όπως αναφέρει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα, όσο η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να επιδεικνύει υγιή ανάκαμψη, η δημοσιονομική επέκταση που ευαγγελίζεται ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump θα συνιστά έναν κίνδυνο υπέρβασης του επιθυμητού επιπέδου αμερικανικής ανάπτυξης και συναλλαγματικής ισχύος του δολαρίου.
Η Wells Fargo αναμένει περισσότερες κεντρικές τράπεζες στον πλανήτη να προβούν σε σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων τους, τώρα που η Fed ξεκίνησε τον κύκλο αυξήσεών της, «όμως αυτό θα είναι περισσότερο σχετικό για τις συναλλαγματικές αγορές το 2018, παρά το 2017».
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα κίνητρα που έχει προαναγγείλει ο Trump για τον επαναπατρισμό με μερική φορολογική αμνηστία επιχειρηματικών κερδών αμερικανικών επιχειρήσεων από εκτός ΗΠΑ δραστηριότητές τους, αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση - άρα και τη συναλλαγματική ισχύ - του δολαρίου ΗΠΑ, που όμως θα δεχθεί πιέσεις από το μέσον του 2018 λόγω των αυξήσεων των παρεμβατικών επιτοκίων ανταγωνιστικών κεντρικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης