Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 15 μηνών το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο 2017 - Στα 24,1 δισ. ευρώ

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 15 μηνών το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο 2017 - Στα 24,1 δισ. ευρώ
Τα στοιχεία του Ιανουαρίου καταδεικνύουν ότι το πλεόνασμα στα αγαθά, τα πρωτεύοντα έσοδα και τις υπηρεσίες αντιστάθμισε το έλλειμμα στο δευτερύον εισόδημα
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαπέντε μηνών βρέθηκε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (22/3) που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν ότι το πλεόνασμα της Ευρωζώνης υποχώρησε στα 24,1 δισ. ευρώ, έναντι 30,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, συνιστώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2015.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καταγράφει πλεόνασμα για ακόμα ένα μήνα, αγγίζοντας μάλιστα τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους μία από τις πιο αξιόλογες επιδόσεις του, στα 36,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Ευρπωαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα στοιχεία του Ιανουαρίου καταδεικνύουν ότι το πλεόνασμα στα αγαθά, τα πρωτεύονται έσοδα και τις υπηρεσίες αντιστάθμισε εν μέρει το έλλειμμα στο δευτερεύον εισόδημα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αφορά την ισορροπία μεταξύ των αγαθών και των εισοδημάτων εντός της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης