Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grivalia: Στα 0,18 ευρώ το μέρισμα για το 2016 – Θα καταβληθεί από την 3η Απριλίου 2017

Grivalia: Στα 0,18 ευρώ το μέρισμα για το 2016 – Θα καταβληθεί από την 3η Απριλίου 2017
Από την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2016 
Η Grivalia Properties ανακοινώνει προς τους μετόχους ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της αποφάσισε σήμερα τη διανομή μερίσματος ποσού 0,18258 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) από κέρδη της χρήσης 2016.
Το ποσό του μερίσματος που αναλογεί στις μετοχές που έχει στην κατοχή της η Εταιρεία, θα προσαυξήσει αναλογικά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες μετοχές και το συνολικό προς διανομή μέρισμα θα ανέλθει σε €0,19 ανά μετοχή (καθαρό).
Από την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2016 (ημ/νια αποκοπής δικαιώματος
συμμετοχής στο μέρισμα).
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 (record date).
Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. ως εξής:
(i) Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.
(ii) Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. στους μετόχους που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από το χειριστή τους ή έχουν ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή η είσπραξή τους δεν κατέστη δυνατή από το χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον ειδικό λογαριασμό της Ε.Χ.Α.Ε..

Ειδικότερα, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που συνεδρίασε την 22η Μαρτίου 2017 με απαρτία 86,82% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, (ήτοι 87.918.045 μετοχές και δικαιώματα ψήφου) αποφάσισε επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρονται στην από 22.2.2017 πρόσκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, τα εξής:

Θέμα 1ο:
Την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσεως 2016, τη διανομή κερδών και την καταβολή μερίσματος €0,18258 ανά μετοχή (καθαρό) από τα κέρδη της
χρήσης 2016.
Το ποσό του μερίσματος που αναλογεί στις μετοχές που έχει στην κατοχή της η Εταιρεία, θα προσαυξήσει αναλογικά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες
μετοχές και το συνολικό προς διανομή μέρισμα θα ανέλθει σε €0,19 ανά μετοχή (καθαρό).
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017 η μετοχή της Εταιρείας θα διαπραγματεύεται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2016.
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 (record date).
Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε.

Θέμα 2ο:
Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2016.

Θέμα 3ο:
Την εκλογή της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών – λογιστών ΠΡΑΪΣΓΟΥΟΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ» για τον τακτικό έλεγχο της χρήσης 2017 και την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Γεώργιο Χρυσικό να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει την αμοιβή τους.

Θέμα 4ο:
Τον ορισμό των εταιρειών «AVENT A.E.» και «Savills ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» ως εκτιμητών για την εταιρική χρήση 2017 και την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Γεώργιο Χρυσικό να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει την αμοιβή τους και όπως προβεί και στην επιλογή ενός τρίτου εκτιμητή σε περίπτωση που κάτι τέτοιοκριθεί είτε αναγκαίο είτε προς το συμφέρον της Εταιρείας.
  
Θέμα 5ο:
Την έγκριση των συμβάσεων και των αμοιβών κατά τα άρθρα 23α και 24 του Ν.2190/1920 για το έτος 2016 και την προέγκριση αμοιβών για το έτος 2017.

Οι ανωτέρω αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης θα υλοποιηθούν αμέσως μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές όπου αυτές είναι
αναγκαίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης