Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περιορισμένη η επίπτωση των εκλογών στις γαλλικές τράπεζες - Μικτά τα μηνύματα των υποψηφίων

Moody's: Περιορισμένη η επίπτωση των εκλογών στις γαλλικές τράπεζες - Μικτά τα μηνύματα των υποψηφίων
Οι πολιτικές οι οποίες υπόσχονται δημοσιονομική στήριξη ή αναδιανομή του πλούτου, χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο είναι πιστωτικά αρνητικές
Μικτά είναι τα μηνύματα των υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας όσον αφορά τις πιστωτικές επιπτώσεις, σημειώνει σε ανάλυσή της η Moody's.
Όπως τονίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η ευρεία γκάμα των προτάσεων από τους υποψηφίους μπορεί να έχει και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας αλλά και σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Μετά τις εκλογές, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας θα κριθεί με βάση τη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική.
Όποιος και αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές (23/04,07/05), θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις όσον αφορά την οικονομία, τα δημοσιονομικά και το υψηλό χρέος.
Οι πολιτικές οι οποίες υπόσχονται δημοσιονομική στήριξη ή αναδιανομή του πλούτου, χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, ή πολιτικές που είναι πιθανό να αποτελέσουν πισωγύρισμα στην εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων, είναι πιστωτικά αρνητικές (credit negative), σύμφωνα με την ανάλυση της Moody's.
Σημειώνει ωστόσο το γεγονός ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υλοποιηθούν, λόγω πολιτικών ή και νομικών εμποδίων.
Οι επικρατούσες μακροοικονομικές συνθήκες θα συνεχίσουν να οδηγούν τα πιστωτικά προφίλ των γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ η επίπτωση στη χρηματοπιστωτική αγορά της Γαλλίας  θα είναι περιορισμένη, στην περίπτωση που δεν επικρατήσει η Marine Le Pen.
H Moody's χαρακτηρίζει απίθανη την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη, ενώ τονίζει πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν εξαιρετικά αρνητική πιστωτικά για όλους τους κλάδους τους οποίους αξιολογεί η Moody's στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης