Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημιουργία θυγατρικής στην Ε.Ε. θα ανακοινώσει η Lloyd's του Λονδίνου την ημέρα ενεργοποίησης του Brexit

Δημιουργία θυγατρικής στην Ε.Ε. θα ανακοινώσει η Lloyd's του Λονδίνου την ημέρα ενεργοποίησης του Brexit
Η δημιουργία βάσης στην ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα σύνθετη πρόκληση για τη Lloyd's, μεταξύ άλλων επειδή συνίσταται από κοινοπραξίες (syndicates) ασφαλιστών και αντασφαλιστών
Την ημέρα της ενεργοποίησης του περίφημου άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα εκκινήσει τη διετή διαδικασία εξόδου του από την Ε.Ε. (Brexit), αποφάσισε συμβολικά να ανακοινώσει την τοποθεσία ίδρυσης ευρωπαϊκής θυγατρικής της στην Ε.Ε. η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά του πλανήτη, Lloyd's του Λονδίνου.
Συγκεκριμένα, το συμβούλιο διακυβέρνησης του ιστορικού ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού οργανισμού πρόκειται να συνέλθει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 - προαναγγελθείσα ημέρα ενεργοποίησης του άρθρου 50 από τη βρετανική κυβέρνηση - για να εγκρίνει και να ανακοινώσει την έδρα της ευρωπαϊκής της θυγατρικής, πιθανότατα στο Βέλγιο ή στο Λουξεμβούργο.
Η αγορά Lloyd's του Λονδίνου - που δεν έχει καμία σχέση με τη βρετανική τράπεζα Lloyds - ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χρηματο-οικονομικού τομέα με έδρα στη Βρετανία, παράγοντας το 10% των εσόδων της από πελάτες της στην Ε.Ε..
Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky, η αγορά Lloyd's εξέτασε πολλές διαφορετικές χώρες ως έδρα της στην ηπειρωτική Ευρώπη - μεταξύ άλλων τη Γερμανία και τη Μάλτα - αλλά περιόρισε την αναζήτησή της στις τελευταίες έξι εβδομάδες, πιθανότατα στο Λουξεμβούργο.
Η δημιουργία βάσης στην ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα σύνθετη πρόκληση για τη Lloyd's, μεταξύ άλλων επειδή συνίσταται από κοινοπραξίες (syndicates) ασφαλιστών και αντασφαλιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης