Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική αναθεώρηση των πληθωριστικών στόχων της Fed θα πρότεινε ο Williams, υπό όρους

Ανοδική αναθεώρηση των πληθωριστικών στόχων της Fed θα πρότεινε ο Williams, υπό όρους
Σε κάθε περίπτωση, ο Williams τόνισε πως οι πληθωριστικές τάσεις στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται, καθώς η απασχόληση ενισχύεται
Το ενδεχόμενο να τεθούν υψηλότεροι στόχοι για τον πληθωρισμό από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θέτει στο τραπέζι ο John Williams, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο.
Ειδικότερα, ο Williams επισήμανε πως αν τα επιτόκια του δολαρίου κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα, η Fed θα έπρεπε ίσως να εξετάσει μια διαφορετική στρατηγική, όπως αυτή των υψηλότερων πληθωριστικών στόχων.
Αυτή τη στιγμή ο στόχος της Fed είναι για πληθωρισμό 2%.
Όπως είπε, η Fed ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσει την πρακτική της Τράπεζας του Καναδά, που αναθεώρησε τους στόχους της για τον πληθωρισμό.
Σε κάθε περίπτωση, ο Williams τόνισε πως οι πληθωριστικές τάσεις στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται, καθώς η απασχόληση ενισχύεται.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως η Fed δεν προσπαθεί να κρατήσει τον πληθωρισμό πάνω από 2% για να «κερδίσει τα χαμένα χρόνια» του χαμηλού πληθωρισμού.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Williams, σε αντίθεση με συναδέλφους του στη Fed, δήλωσε πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για μείωση του ισολογισμού της τράπεζας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης