Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Έκδοση ομολογιών 5ετούς διάρκειας στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας - Στόχος η άντληση 350 εκατ. ευρώ

tags :
Motor Oil: Έκδοση ομολογιών 5ετούς διάρκειας στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας - Στόχος η άντληση 350 εκατ. ευρώ
Η Motor Oil θα εγγυηθεί τις Ομολογίες ενώ θα γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange)
Στην προσφορά ομολογιών (Senior Notes) πενταετούς διάρκειας με τοκομερίδιο (coupon) σταθερού επιτοκίου προχωρά η Motor Oil, με στόχο να αντλήσει ποσό ύψους 350 εκατ. ευρώ.
Εκδότης των Ομολογιών θα είναι η κατά 100% θυγατρική εταιρία της Motor Oil, Motor Oil Finance PLC η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας.
Η Motor Oil θα εγγυηθεί τις Ομολογίες ενώ θα γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange).
Το ύψος της προσφοράς καθώς και το επιτόκιο των Ομολογιών θα καθοριστεί μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process) και θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τις προσεχείς ημέρες.
Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Bookrunner) της έκδοσης έχει οριστεί η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Goldman Sachs International, η ING Bank N.V., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. έχουν οριστεί Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners).    
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν από τη Motor Oil για την αποπληρωμή όλων των Ομολογιών της Motor Oil Finance PLC ύψους 350 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης