Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Ασθενής ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη - Ακόμα αναγκαία η χαλαρή νομισματική πολιτική

Praet (ΕΚΤ): Ασθενής ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη - Ακόμα αναγκαία η χαλαρή νομισματική πολιτική
Όπως εκτίμησε ο Praet, οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη μπορούν να διαδραματίσουν ένα κύριο ρόλο στον μετασχηματισμό της απλής κυκλικής ανάκαμψης σε δομική (οικονομική) ανάκαμψη
Ο υποκείμενος πληθωρισμός στην ευρωζώνη - πέρα από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων - παραμένει ασθενής παρά την πρόσφατη άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ).
Αυτό επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 από τη Μαδρίτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής οικονομολόγος της, Peter Praet, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των μέτρων νομισματικής πολιτικής που εισήγαγε από τον Ιούνιο του 2014 η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης έχουν επιδράσει θετικά στο χρηματο-οικονομικό της σύστημα.
Ο ίδιος εξέφρασε αυτοπεποίθηση, ότι η εν εξελίξει οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχίσει να ενισχύεται και να διευρύνεται.
Μάλιστα, επικαλούμενος τη βελτίωση δεικτών καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, ο Praet εκτίμησε, ότι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη ανακτά δυναμική.
Για τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ, στην ευρωζώνη υπάρχει ακόμα αδρανής παραγωγική δυναμικότητα και πλεονασματικό εργατικό δυναμικό, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την άνοδο των μισθών και των τιμών, που θεωρείται κάτι καλό για την ευρωζώνη αυτήν την περίοδο.
Όπως εκτίμησε ο Praet, οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη μπορούν να διαδραματίσουν ένα κύριο ρόλο στον μετασχηματισμό της απλής κυκλικής ανάκαμψης σε δομική (οικονομική) ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης