Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Δύο διαδοχικές διαπραγματεύσεις Ε.Ε. - Βρετανίας στο πλαίσιο του Brexit

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Δύο διαδοχικές διαπραγματεύσεις Ε.Ε. - Βρετανίας στο πλαίσιο του Brexit
«Μετά τη διαπραγμάτευση της αποχώρησης [Ε.Ε. - Βρετανίας], θα ακολουθήσει μια ακόμα διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης των 27 και της Μεγάλης Βρετανίας»
Οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική εμπορική σχέση που θα συνδέει τις δύο πλευρές μπορούν να ξεκινήσουν μόνο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit) σε δύο χρόνια από σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ημέρα ενεργοποίησης του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για το Brexit.
Αυτό επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Marc Ayrault, σύμφωνα με τον οποίο «μετά τη διαπραγμάτευση της αποχώρησης [Ε.Ε. - Βρετανίας], θα ακολουθήσει μια ακόμα διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης των 27 και της Μεγάλης Βρετανίας».
Σε επιστολή της προς την Ε.Ε. με αφορμή τη σημερινή επίσημη έναρξη της διετούς διαπραγμάτευσης του Brexit, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι επιθυμεί να προχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2019 σε μια συμφωνία «αποχωρισμού», αλλά και σε συμφωνία που θα διέπει τη μελλοντική σχέση της Ε.Ε. με τη Βρετανία.
Ο Ayrault εκτίμησε, ότι οι διαπραγματεύσεις περί του Brexit «θα είναι δύσκολες», προσθέτοντας ότι η May δεν θα μπορεί να διαλέγει κατά το δοκούν για τη διμερή συμφωνία αυτά που την εξυπηρετούν καλύτερα.
«Οφείλουμε να διεξάγουμε αυτές τις συνομιλίες με τρόπο εποικοδομητικό, που να τιμά τη Μεγάλη Βρετανία. Δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μας να τιμωρήσουμε έναν πληθυσμό επειδή ψήφισε όπως αισθανόταν», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης