Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στο Δουβλίνο εξετάζει η JPMorgan, λόγω Brexit

Μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στο Δουβλίνο εξετάζει η JPMorgan, λόγω Brexit
Το κτίριο βρίσκεται στην Capital Dock του Δουβλίνου και έχει έκταση 130.000 τετραγωνικών ποδιών
Η JPMorgan βρίσκεται σε συνομιλίες για αγορά γραφείων στην ιρλανδική πρωτεύουσα, σε μία προσπάθεια να μετεγκαταστήσει μέρος των δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο ενόψει του Brexit, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Το κτίριο βρίσκεται στην Capital Dock του Δουβλίνου και έχει έκταση 130.000 τετραγωνικών ποδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και 1.000 εργαζομένους.
Αυτό είναι το δεύτερο «χτύπημα» για το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, καθώς χθες, την ημέρα ενεργοποίησης του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) που εκκινεί τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η βρετανική Lloyds, ο ιστορικός ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός οργανισμός, ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την έδρα της για την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Η αγορά Lloyd's του Λονδίνου - που δεν έχει καμία σχέση με τη βρετανική τράπεζα Lloyds - ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χρηματο-οικονομικού τομέα με έδρα στη Βρετανία, παράγοντας το 10% των εσόδων της από πελάτες της στην Ε.Ε..
Βέβαια, αναμένεται να ακολουθήσουν παρόμοιες κινήσεις κι από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο νησί, αν επαληθευτούν τα όσα είχαν δημοσιοποιηθεί όλους αυτούς τους μήνες.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων του κλάδου που θα αναγκαστούν να φύγουν από το Λονδίνο, κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης