Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Rogers: Η Federal Reserve δεν έχει ιδέα τι κάνει - Θα μας καταστρέψει όλους

Ηχηρή προειδοποίηση Rogers: Η Federal Reserve δεν έχει ιδέα τι κάνει - Θα μας καταστρέψει όλους
Το παγκόσμιο χρέος έχει εκτοξευτεί, τονίζει ο επενδυτής «θρύλος»
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επενδυτής «θρύλος», Jim Rogers, κατηγορώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ότι «μας οδηγεί στην καταστροφή».
«Η Federal Reserve δεν έχει καμία απολύτως ιδέα τι κάνει. Θα μας καταστρέψουν όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Rogers, μιλώντας στο δίκτυο του Bloomberg.
Σύμφωνα με τον επενδυτή, οι κεντρικές τράπεζες έχουν οδηγήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και, ταυτόχρονα, το χρέος έχει «εκτοξευτεί».
Ο ίδιος απέρριψε τα επιχειρήματα αυτών, που υποστηρίζουν ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, αν η Fed δεν είχε κινηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι «το να στηρίζεις τράπεζες ζόμπι και πεθαμένες επιχειρήσεις δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργεί».
«Εννέα χρόνια μετά [την κρίση] και δεν έχουμε τίποτα να επιδείξουμε οικονομικά, εκτός από τα υπέρογκα χρέη», είπε.
Ο Rogers εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις προοπτικές των ΗΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα υπό τον Donald Trump θα παραμείνει σε πορεία χρεοκοπίας - στην οποία βρέθηκε υπό τους Bush και Obama που προηγήθηκαν.
«Όλο αυτό θα έχει μια πολύ, πολύ, πολύ κακή κατάληξη», προειδοποίησε ο μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος - να σημειωθεί - το τελευταίο διάστημα τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επένδυσης σε χρυσό και ασήμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης