Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο βρετανικός τραπεζικός τομέας ενδέχεται να μην περιληφθεί στις διαπραγματεύσεις περί Brexit

Bloomberg: Ο βρετανικός τραπεζικός τομέας ενδέχεται να μην περιληφθεί στις διαπραγματεύσεις περί Brexit
Σύμφωνα με τρεις ανώτερους αξιωματούχους που εργάζονται στην ομάδα της May, μια συμφωνία με την Ε.Ε. για την πρόσβαση των βρετανικών τραπεζών στην ευρωπαϊκή αγορά ενδεχομένως και να είναι αδύνατη μέχρι το Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι διετείς διαπραγματεύσεις περί του Brexit με την Ε.Ε. που ενεργοποιήθηκαν επισήμως στις 29 Μαρτίου 2017 να μην καταλήξουν σε συμφωνία για τον χρηματο-πιστωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς όπως φαίνεται ο χρόνος δεν θα είναι αρκετός για κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, υπάρχουν εισηγήσεις προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, ο τραπεζικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου να μην αποτελέσει καν αντικείμενο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. επειδή αποτελεί ένα ζήτημα περίπλοκο για το οποίο απαιτούνται εντατικές μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις.
Το Bloomberg επικαλείται τρεις ανώτερους αξιωματούχους που εργάζονται στην ομάδα της May, οι οποίοι αναγνώρισαν πως μια συμφωνία με την Ε.Ε. για την πρόσβαση των βρετανικών τραπεζών στην ευρωπαϊκή αγορά ενδεχομένως και να είναι αδύνατη μέχρι το Brexit.
Μάλιστα, υπάρχει ο κίνδυνος οι σχετικές διαπραγματεύσεις για τις βρετανικές τράπεζες να καθυστερήσουν σημαντικά την πρόοδο στην επίτευξη συμφωνίας άλλων σημαντικών τομέων, όπως η μεταποίηση και η γεωργία.
Όπως γράφει το Bloomberg, οποιαδήποτε εξασθένηση των προοπτικών μιας εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.-Βρετανίας που να περιλαμβάνει τον βρετανικό τραπεζικό τομέα, θα ενίσχυε την ανάγκη των διεθνών τραπεζών του Λονδίνου να ενεργοποιήσουν σχέδια μεταφοράς θέσεων εργασίας και δραστηριοτήτων στην Ε.Ε., ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα στην Ευρώπη και μετά το Brexit τον Μάρτιο του 2019.
«Είμαστε υπερήφανοι για τον παγκόσμιας κλάσης χρηματο-οικονομικό τομέα της Βρετανίας και θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου [με την Ε.Ε.] η οποία να καλύπτει και τις χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες», όπως διεβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της May, James Slack.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης